skrijo написа:Да, но трафа трябва да може да се димира.... не всички могат....YoZ написа: Когато съм си сложил трафове 12V на тавана означава ли, че не мога да си сложа регулатор-ключ за луничките ?
Имаш впредвид димер ли (за регулиране на светлината) .Можеш .
Армагедон написа:Аз съм малко абориген по темата и въпроса ми е - 7 броя по 50 вата ( 12 волта) на колко лукса отговарят? Мерси...
само набързо да кажа нещо.... имай впредвид че луните са халогенни, и светлината им е насочена (от рефлектор), т.е те правят светлинно петно в определена зона от стаята.
По този повод моя съвет е да прецениш къде ще ти е необходимо осветление в помещението и според това определи броя на луните.
Относно това дали да са 25, 35 или 50 W - силно индивидуално е - всеки има своя представа за "нормално" ниво на осветеност.
Мое мнение е че 25 са слаби, а 50 са силни (ползвам ги само за бани в случай че стъклото на тялото на луната е матирано).
За финал - реши за броя според това къде ти трябва да имаш осветително тяло. Вземи си 25, 35 и 50 W крушки по 1 брой и пробвай за да прецениш за себе си коя ти допада като сила на светене. След това според броя и избора ти вземи и необходимите като мощност трансформатори.