Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
FMaster - специалист
Shark написа:
Питах в магазин, в който продават ЛЕД ленти и ми казаха, че лентата се поставя на позиция 1 от схемата на колегата (правилно поставена най-добре отсича светлината на позиция 1). Отделно зависи ефекта, който се търси и съответно къде да се постави лентата.

a.3, така както го описваш, имам чувството, че си сложил лентата на позиция 1, но по-високо от колкото е трябвало и затова се отразява, а и сигурно не отсича светлината, а осветява тавана в дълбочина.

Ако ти е удобно, качи няколко снимки да видим, как свети от любопитство?!
Докато слушате продавачи и ламери ще си патите ...
dokobg - специалист
В две от стаите съм си слагал сам RGB лента и LED лента. И на двете места тя се намира на т.3 и така според мен дава усещане за по плътна светлина, без да се виждат отделните диоди (макар и двете ленти да са с 30 диода на метър).
ivanovrg - специалист
скоро ще слягам една лента на дъното (позиция 2) и ще направя снимки
когато скритото е праволинейно ясно как се слага на дъното
малко по трудно е по завоите
какво правим ако скритото е някакво овално
как става тогава,че се мъчих и не намерих подходящ начин
svetliopi44 - Чирак...
Аз винаги слагам на пзиция 3 , най ми харесва резултата и със завойте няма проблем.
При позиция 1 ако стаята е дълга виждаш диодите от далечната страна, ако ги свалиш на долу и не си уцелил абселютна парава линия на диодите става мазало... линията на осветяване е крива и стои грозно.При позиция 2 пък се виждат всички кусури по тавана и ръбчето на тапата. Тва е което аз съм видял експериментирайки.
Тани - модератор
На позиция 1!

За да стане равномерна ивицата и в същото време да не се виждат светодиодите се процедира така:

1. включва се захранването на лентата и всички етапи на залепването преминават със светеща лента.
2. определя се височината на залепване на лентата - помощника - по възможност най-високия човек застава в най далечната точка - обикновено на отсрещната стена , а този който ще лепи лентата я движи надолу така , че да се скрие от погледа на помощника. Ако лентата не се вижда от най - отдалечената точка , то няма от къде да се види , освен ако човек не се качи върху нещо високо.
3. този който лепи лентата разлепя предпазната лента около 50 см и застава така , че да започне да вижда само около 1/3 от горната част на светодиодите в началото и се стреми да залепи тези 50 см така, че да са успоредно на ръба (3) и да вижда точно толкова светодиодите (около 1/3 ) . Така се гарантира еднаква осветена ивица по тавана .
vk - специалист
А на позиция 2, няма ли след време да се посипе с прахоляк и силно да намали светенето.
The_FAN - специалист
И таваните са част от дома и си искат чистене. :)
Shark - специалист
Качете малко снимки да видим как свети!
dokobg - специалист
Най - накрая се наканих да направя някоя и друга снимка. За уточнение: RGB лента диоди 5050 неводоустойчива. Лентата е монтирана на позиция 3 от схемата. Незнам как се вижда и как Ви изглежда, но през ноща, когато е тъмно искам да отбележа, че е перфектно. Ако имате въпроси съм насреща.

Снимка 1 - през деня около 18,30 часа без дръпнати пердета и със светкавица
Изображение

Снимка 2 - през деня около 18,30 часа дръпнати пердета без светкавица
Изображение

Снимка 3 - през деня около 18,30 часа дръпнати пердета без светкавица
Изображение

Снимка 4 - през деня около 18,30 часа дръпнати пердета със светкавица

Изображение

Снимка 5 - през деня около 18,30 часа дръпнати пердета със светкавица
Изображение
Чаро - Акълия
Тоя таван в заведение ли е?