Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
Тани - модератор
А как се дюбелира гипскартон :?
Pooh - майстор
johan_76 написа:
Това лято имах подобен обект,но наклонената част беше от стълбище.Понеже не разполагах с голяма височина на помещението,реших по тая част да залепя директно гипсокартон,като преди това го грундирах с бетонконтакт.След това набих дюбели,шпакловах и стана много здраво.Правия таван и стените с конструкция.
Що се мъчи изобщо с гипсокартон - да си го беше измазал и шпакловал по-добре ... поне щеше да е здраво.
То хубаво - модерно, модерно, но понякога в стремежа си да сме модерни, ставаме смешни ... си мисля аз.
Тани написа:
А как се дюбелира гипскартон :?
Аз вече се отказах да чакам отговор на този въпрос. Явно е някаква строго-секретна-НАСА технология, която се придобива само на ниво Хипер-Трипер-Супер-Убер Специалист. :lol:
release - специалист
при мен не става обаче да се лепи защото искам да има вата
johan_76 - напреднал
Малко със закъснение,но при мен резултата беше отличен,клиента беше доволен-за мен това е най-важното.
Pooh - майстор
johan_76 написа:
Малко със закъснение,но при мен резултата беше отличен,клиента беше доволен-за мен това е най-важното.
Нямам какво да кажа! Що не си го направи вкъщи, да те видя колко ще си доволен?
Клиента е бил доволен, защото не е разбирал. Ей така се раждат легендите - с експерименти и форумно образование ...
Жив и здрав да си.
За потребителите, които не са наясно с материята - гипсокартон НИКОГА не се лепи за таван, каквото и да ви убеждава "майстора"!
ivanovrg - специалист
Pooh написа:
За потребителите, които не са наясно с материята - гипсокартон НИКОГА не се лепи за таван, каквото и да ви убеждава "майстора"!
+1
много вярно е това
Тани - модератор
+1

А с това няма проблем съм се наслушал!!!
Да - няма проблеми докато си вземеш парите от клиента. А след това????

Лятото си правих моята къща , а сестра ми си правеше банята и трябваше спешно да се направи таван от гипскартон. У тях имаше "майстори" които и правеха мазилка на външната изолация но "правели и ГК" Казах си - какво ли могат да объркат на 5 квадрата таван и ги оставих да го направят да изкарат някой лев момчетата! Казах им , че на другия ден ще им донеса и зелен унифлот да го шпакловат! Като отидох на другия ден не стига , че бяха шпакловали фугите с фугенфюлер върху зеления картон, а бяха минали и една ръка Шиитрок "да станело гладко". За тези които не знаят , това е шпакловка , която се растваря с вода , дори когато вече е изсъхнала!Казах им , че са направили голяма глупост и дори се скарахме! Казаха :

ДОСЕГА ТОЛКОВА ТАВАНИ НА БАНИ СМЕ НАПРАВИЛИ И ДОСЕГА НИКОГА НИКОГА НЕ Е ИМАЛО ПРОБЛЕМ!!!Нали след това боята :shock: ще запечати шпакловката :?

Е няма и половин година и сами можете да се сетите какво стана , ако не вярвате , мога и снимки да публикувам! Ще взема да запиша и разговора , за да видим какви бисери ще изтърсят при вида на тавана!!!
johan_76 - напреднал
Хора,явно не сте ме разбрали и затова разбудих духовете.Първо- при мен случаят беше такъв,че нямах место за скара,касае се за един наклонен,малък участък 50 на метър.Ако бях сложил конструкция,всеки който минеше щеше да си удря главата.Друг вариант беше да е с мазилка,но съхненето щеше да ме забави много.Едва ли някой колега не е имал подобни специфични случаи,в които да подходи малко нестандартно.Второ-незнам как изтълкувахте,че лепя картон на тавана-такава технология аз не познавам.Винаги съм се стремял да спазвам технологичния процес на работа още повече,че съм си изградил име през годините сред клиентите.Не мога да си го позволя .Надявам се да сте ме разбрали правилно.
Pooh - майстор
Всеки, който е работил е правил някакви магарии или напълно нестандартни изпълнения в кариерата си, но само ти се хвалиш с това и чак го даваш и като пример за подражание.
В темата се пита, как да се изпълни определен таван, що не даде някакво нормално решение? Ако не знаеш е друг въпрос, който нито искам, нито трябва да коментирам.
johan_76 - напреднал
Pooh написа:
Всеки, който е работил е правил някакви магарии или напълно нестандартни изпълнения в кариерата си, но само ти се хвалиш с това и чак го даваш и като пример за подражание.
В темата се пита, как да се изпълни определен таван, що не даде някакво нормално решение? Ако не знаеш е друг въпрос, който нито искам, нито трябва да коментирам.
В моя начин на изпълнение съм сигурен1000%,защото знам как съм го направил,а това че ти нямаш никакво решение е друг въпрос,освен да се изказваш неподготвен.Нали целта ни е да си бъдем полезни и в крайна сметка всеки решава какво и как да направи. И не виждам защо прасенце като теб прави магарии :?

Тема "как ще стане този таван" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: