• 1
  • 2
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
The_FAN - специалист
svetliopi44 написа:
Картона пука по фугите когато има напрежение.
Самзалепващата лента е добре да се слага след първата ръка, а не директно на картона.
Иначе всичко си направил добре...
Я провери с дълаг мастар или нивелир нивелацията.
С това за лентата изобщо не съм съгласен.

Окачвачите се хващат с по 4 копчета и не се виси на тях за проверка...
Съседа отгоре да си е къртил нещо наскоро ?
svetliopi44 - Чирак...
The_FAN написа:
С това за лентата изобщо не съм съгласен.

И аз , ама ако беше шпакловал с Унифлот.
Щом е ползвал фугенфюлер е хубаво лентата да е между пластове шпакловка.
п.п. Пък и отдвана работя само с гласфазерна. :drinkers:

Прикачен файл

фуга.JPG
фуга.JPG (39.31 KиБ) Видяна 6767 пъти
KnauFer - специалист
"Окачвачите се хващат с по 4 копчета и не се виси на тях за проверка... "
Що 4 копчета ве колега ?!
И защо да не се виси на тях . точно като ги натегнеш ,по трудно могат да провиснат , понеже окачвачите са едни такива меки ...
А иначе пукане съм чувал че се получава ако сградата е нова , понеже олягала ..
toni_g79 - специалист
Възможно ли е пукане да се появи поради захващането на цс за уд профила.И поради температурните разширения както на стената така и на самите метални профили.Всичко тези фактори да доведат да някакво напрежение :? Не съм най-големия спец на ГК,интересно ми е защо в дървеното строителство при все,че цялата къща се тресе и клати,и пълнят фугите само с шийтрок и слагат хартиени ленти.Не съм виждал спукани фуги.Може би причината е ,че дървото има по малко температурно разширение от дървото незнам..... :? :?
svetliopi44 - Чирак...
svetliopi44 написа:
Картона пука по фугите когато има напрежение.
The_FAN - специалист
KnauFer написа:
"Окачвачите се хващат с по 4 копчета и не се виси на тях за проверка... "
Що 4 копчета ве колега ?!
И защо да не се виси на тях . точно като ги натегнеш ,по трудно могат да провиснат , понеже окачвачите са едни такива меки ...
А иначе пукане съм чувал че се получава ако сградата е нова , понеже олягала ..
Аз меки не ползвам.... доколкото разбрах колегата е работил с твърди.
Ако ползваш меки пердаши по 2 анкера за да не се огъват....
4 копчета - ако ползваш 2 и едното е превъртяло или изпусне ?
Висенето - нивелираш и стягаш конструкцията, после увисваш и тя се изпъва... надолу !
И къде остава нивелацията ?

Те такива неща имам в предвид. Всеки си знае обаче....
Insomnia - специалист
Благодаря ви за отговорите.Ето отговори на въпросите който ме питахте
- Сградата е старо ЕПК, така че не сляга.
- Целия апартамент е направен с окачени тавани , но са се спукали само 2 те спални.
- Комшия не е къртил.
- CD не са ми захванати за UD. Просто влизат само в тях.
- Под увисване съм имал в предвид, че леко съм поопъвал окачвачите като им набия анкера(прочел съм го от този форум), но не съм се провесвал на вече наредената скара.

Честно казано аз леко подозирам мрежичката,защото на доста места съм прочел майстори който я отхвърлят, но пък доста хора я ползват и нямат проблем. Проблема ще да е в майсторлъка ми :sad:
Ето какво смятам да направя.
1) Свалям всички фабрични фуги, не само напуканите, защото не искам да се изненадам пак след някой и друг месец. Почиствам фугите и картона да станат като чисто нови :)
2) И понеже нямам нито една спукана фуга където съм слагал стъклофазерна лента, смятам вместо самозалепваща се мрежичка да използвам стъклофазерна лента и на фабричните фуги.

Проблем ли е да ползвам фюгенфюлер или да го сменя с унифлот ?

3) Първа ръка - Само пълня с фугенфюлер фугата която се образува м/у фабричните кантове. Съхне 2-3 дена. Не шкуря, ако шкуря някъде обезпрашавам и забърсвам с лееко влажен парцал и чакам пак да изсъхне.
4) Втора ръка - Тънък слой фюгенфюлер и в/у него гласфазерна лента и пак слой фюгенфюлер с който покривам лентата и изравнявам до нивото на картона. Съхне 2-3 дена.
5) Шкуря където има нужда, като внимавам да не ми се покаже гласфазерната лента никъде. Обезпрашавам и обирам с влажен парцал и пак чакам да съхне.
6) Финишен слой с шиитрок зелен капак

Каква стъклофазерната лента е хубаво да се използва ? Защото в практикер продават една която е доста рехава, а аз съм използвал една дето е по-плътна. Немска, мисля че пишеше Baucom... нещо си. Червен надпис. Пак от оня люлинския склад ми я препоръчаха.

Ако някъде бъркам или има по-добри идей, пишете, не ме жалете :lol: че по-добре сега, отколкото пак да пиша след 6 месеца :lol:
svetliopi44 - Чирак...
Олеее, как ще сваляш всички фуги.... :shock:
Ще се утрепеш от работа и ще назъбиш картона....
Фугрнфюлера е хубав материал, просто не си знаел как да полагаш лентата...
Аз слагането на лентата го правя така... шпакловам фугата, слагам лентата почти веднага и просто минава с маламашката по фугата и лентата си потъва леко, като исъхне още една ръка и е готово.

Аз ако съм на твое място щях да направя така...
1.Минаваш пъкнатините с нещо V образно за да разшириш пукнатото.
2. Взимаш унифлот и глас фазерна лента и прешпакловаш всичко на ново.
3. След перация 2 , ще ти се наложи цялосттна шпакловка за да изравниш повърхностите.

По- бързо ще стане така... ама ако има напрежение ,пак ще спука ...
leonardo_vd - модератор
svetliopi44 написа:
Олеее, как ще сваляш всички фуги.... :shock:
Ще се утрепеш от работа и ще назъбиш картона....
Фугрнфюлера е хубав материал, просто не си знаел как да полагаш лентата...
Аз слагането на лентата го правя така... шпакловам фугата, слагам лентата почти веднага и просто минава с маламашката по фугата и лентата си потъва леко, като исъхне още една ръка и е готово.

Аз ако съм на твое място щях да направя така...
1.Минаваш пъкнатините с нещо V образно за да разшириш пукнатото.
2. Взимаш унифлот и глас фазерна лента и прешпакловаш всичко на ново.
3. След перация 2 , ще ти се наложи цялосттна шпакловка за да изравниш повърхностите.

По- бързо ще стане така... ама ако има напрежение ,пак ще спука ...
И аз съм съгласен.. =D>
  • 1
  • 2

Тема "Пукнати фабрични фуги! Ами сега ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: