Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
trans - напреднал
За да не отварям нова тема,

искам да попитам за едната ми стая за която става въпрос в темата, тавана и е накован с ламперия преди доста години, но няма никаква изолация между ламперията и покрива. На първия пост снимката от банята може да се види как изглежда покрива от долу. Въпроса е при това положение дали може да се направи нещо което да подобри изолацията без да се маха ламперията? Ще сложа покривен прозорец велукс със затъмнителна щора. Съответно и климатик ще се сложи. Стаята е около 16 квадрата. Много ще съм благодарен ако някой разбиращ даде мнение.
Прикачен файл:
tavan.jpg
strashko7 - специалист
здравейте на всички,аз имам подобен предстоящ ремонт,става въпрос за помещение 4,5м на 1.5м в това помещение искам да го разделя на 2 -баня и бокс.помещението е в къщата но няма таван а е направо с покрив около 3-4м висок.искам да сложа от зеления ГК за таван,върху него изолация и отгоре от тези дървено-талашитените плоскости за да може да се стъпва отгоре ако се наложи нещо ремонт на покрива а то ще се наложи,мисля да захвана ГК за дървени греди5х5см напречно и върху тях 5х5 см надлъжно като сложа 2 реда по 5 см изолация.въпроса ми е какво да сложа каменна,минерална вата или стереопор и какви да са.благодаря предварително
N.Georgiev - специалист
Не хващай картона директно за гредите , направи конструкция от двойна скара с метални ЦД и УД профили .
strashko7 - специалист
N.Georgiev написа:
Не хващай картона директно за гредите , направи конструкция от двойна скара с метални ЦД и УД профили .
а ще може ли да се ходи върху профилите,затова си мислех за гредите,ако нестават профилите какво пречат гредите.догодина сигурно ще трябва и покрива да преправям и не ми се ще някой да ми пропадне в банята през тавана
valqk - специалист
trans написа:
За да не отварям нова тема,

искам да попитам за едната ми стая за която става въпрос в темата, тавана и е накован с ламперия преди доста години, но няма никаква изолация между ламперията и покрива. На първия пост снимката от банята може да се види как изглежда покрива от долу. Въпроса е при това положение дали може да се направи нещо което да подобри изолацията без да се маха ламперията? Ще сложа покривен прозорец велукс със затъмнителна щора. Съответно и климатик ще се сложи. Стаята е около 16 квадрата. Много ще съм благодарен ако някой разбиращ даде мнение.
И на мен също ми е интересно, как се процедира при налична ламперия (имам същото висящо нещо за правене).
Мислил съм по въпроса и единствения вариант, който измислих е - ламперията - долу, но не цялата, а на части.
Маха се единия скат.
Слагат се греди през ?80-120?см, колкото дебела изолация ще се слага (8-10см/5см) - хващат се с винтове в горните.
Слага се мембрана, вата (дали с ламперията е достатъчно да е само с фолио от вътрешната страна или трябва още нещо отдолу да не пада в стаята?) и се кове ламперията - само за новите греди.

Някой да даде по-хитър вариант и да каже дали съм в грешка?
strashko7 - специалист
направих тавана като сложих греди 5х10 см през 60 см,хванах гипскартона за гредите и сложих 10 см вата.гредите ги намазах с бохемит срещу дървояди.плесен и тн,отгоре наредих плоскости от стари гардероби
trans - напреднал
Колеги, за да не отварям нова тема ще си позволя да пиша отново в тази. Става въпрос за същата стая за която бях питал по-горе в темата, която беше с ламперия. В крайна сметка свалих ламперията и смятам да сложа 12см каменна вата между гредите (rockwool multirock) и отгоре искам пак да накова ламперията (освен вече свалената имам още толкова нова, така че се отказах от гипсокартон). Въпроса е между ламперията и ватата какво е най-добре да се сложи за да не проникват частици от ватата в стаята? Достатъчно ли е и правилно да сложа така наречената пароизолация? И ако да, обикновено или алуминиево пароизолационно фолио е по-добре?
Прикачен файл:
IMG_20140319_1322242.jpg
Niko Gargov - напреднал
Но все още не е при нас тази система :wink: https://www.youtube.com/watch?v=zIF5eQ89HS4
Вадим Владимиров - специалист
Хайде да не се изказваме неподготвени! :wink:

Тема "Изолация на таванско помещение" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: