• 1
  • 2
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
8180 - майстор
Тъп съм явно и не хващам идеята с тези вълни отдолу на масата, НО.
Точно това пиша - както и да опънеш винила, той ще допре САМО високите "вълни" и спрямо тях ще се опъне към периферията. Малките вълни ще изчезнат или почти, а НЯМА да се подчертаят.
Трябва ти термопластичен материал, който Направи сам да притиснеш и задържиш по формата в топло състояние, до изстиването. Не изключвам да метнеш свободно Барисола, да нагрееш локално и притиснеш (разпънеш, удължиш) по всяка вдлъбнатина отделно - като хипотетичен вариант.
Не те отказвам и ако мога, ще помагам.

Ако се отклоним от заглавието, огледай за "мазани материали", които после полимеризират.
Нещо от сорта на първия банер във Форума горе, Изомакс и др.
Древната техника - "папиемаше" също правеше такива работи. Стъклени воали и лепила. И т.н., ако се разшири заглавието - вариантите стават повече.

Ако съм разбрал съществото. :)
няма ли да стане тежко? В смисъл тези технологии са предназачена за тавани.

иначе търся по-достъпна технология. От тези материали, които ползват за рекламните кутии може и да стане, защото те се формоват с горещина, но пък там се прави със специален калъп, което отново е скъпо, за да си го позволя за единична бройка или пък малка серия.

И в краей на сметка май отивам към фибростъкло. Каквото ида го мисля.... може би ще стане така. Плат със фибростъкло и смоли.
8180 - майстор
Рекламните кутии напоследък са от Поликарбонат, преди това бяха от Плексиглас.
Вакумно формоване - трудна работа.
Прилични са като здравина, но се драскат сравнително лесно.
Фибростъклото си е класика за подобни изпълнения - пак е играчка по вдлъбнатините. Ще трябва да лепиш ленти (-тички) по релефа в няколко слоя и после сигурно и шкурене (зор).
Поумувай още - сега напреднаха технологиите - нещо мазано/пръскано + фибри, примерно.

Малко на Чат стана - сигурно не подходящ раздела и не се включват колегите.
N.Georgiev - специалист
А не може ли да се ползва някоя епоксидна смола от тези които са за под , става гладко разнася се равномерно и не се драска лесно , а като цена за една маса мисля , че ще се вържат работите . За това говоря http://www.youtube.com/watch?v=0LKUJo1N4lc и инстроментала е е готин . :-D
  • 1
  • 2

Тема "винилово фолио за опънат таван" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: