• 1
  • 2
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
КИМИ - специалист
vsterev написа:
КИМИ написа:
Вместо телове може да ползваш профили за вертикалните.
Прорязваш профилите с ножица и ги хващаш странично със винчетата,
това което стърчи надолу се огъва нагоре и остава във ватата.
Да може би ще стане, но при този вариант не виждам начин да оправя нивото, режа по отделно парчета завивам монтирам и няма начин да регулирам при вече завинтен винт.
Няма какво да сбъркаш, нали се водиш по стената отстрани, а и да сбъркаш, копчетата могат и да се развият.
1. Монтираш всички вертикални.
2. Монтираш най-горния и най- долния хоризонтални.
После използваш конец или профил за мастар и ще ти покаже къде са следващите.
vsterev - специалист
Добре това е вариант, но ме притеснява едно нещо, а именно, че положени по този начин ud или cd профилите, които ще играят ролите на окачвачи ще се натоварват на срязване по полскостта на закрепване и към дървената конструкция и към носещият профил и като се вземе предвид голямата площ имам съмнения, че конструкцията може да се компроментира.
КИМИ - специалист
Един вертикален профил хванат с по 2 копчета и тебе ще те издържи, та камо ли 3-4 кг. картон.
KnauFer - специалист
Къде е проблема ?
Прав си че носещите са напречно по гредите-то няма как иначе да стане!
Пускаш си "шишовете" под прав ъгъл спрямо гредите и профилите-хващаш монтажните към носещите профили с сглобката, и така ..
Така бих го направил,аз -не мисля че е проблем..а,и казваш че наклона е малък :roll:
Давай смело!
Pooh - майстор
vsterev написа:
Здравей, това го мислих и аз, но някъде във форума пишеше, че задължително при дървена конструкция на покрива носещите профили се монтират напречно на дървените греди.
Не бъркай препоръчително със задължително. Важните моменти са, че теглото винаги дърпа вертикално надолу и съответно шишовете/окачвачите, трябва да са вертикални ... или поне в разумни рамки. С помощни материали могат да се направят доста окачвания, но отново - не е препоръчително. Иначе най-лесния и мързелив вариант е - пускат се парчета от гипсокартон надолу от гредите, за тях се монтира носещия профил в желания наклон, като се съобразява, да има свободно място за анкервинкелите и ... нивото е готово.

Прикачен файл

7008140m.jpg
Ето така я направи скарата и си решаваш проблемите.
7008140m.jpg (16.11 KиБ) Видяна 3821 пъти
vsterev - специалист
Pooh и аз мисля, че е по-добре да са вертикални шишовете в противен случай има опасност да се изметнат от товара, които носят, а силата на земното притегляне винаги е вертикална. Не ми е ясно обаче това, което ми обясняваш за гипсокартона как да го пусна, къде да го поставя, как да го хвана ? Има шидея да го ползвам като носещщ профил ли ??
КИМИ - специалист
Аз съм правил такова изпълнение и стана перфектно:
Изображение
С ножица изрязваш вертикалните СД по ръба, от единия край повече в зависимост от наклона и подгъваш излишното нагоре, същото правиш и с горния край към гредата. Нека стърчат- така държат по-добре и ватата.
Това със телени окачвачи не можеш да го изпълниш, защото трябва да ги изкривиш в долния край и вече какво ще носят не е ясно, вертикалните окачвачи се монтират винаги вертикално.
vsterev - специалист
Да Кими благодаря, в този вид окачвачите са вертикални, а не перпендикулярни спрямо гредите, единствено не ми харесва това, че когато сложиш няколко такива трудно ще направиш равнина и след това нивелацията ще е проблем.
КИМИ - специалист
Няма проблем с нивелацията, нали се водиш по УД- тата по стените.
Pooh - майстор
vsterev написа:
Pooh и аз мисля, че е по-добре да са вертикални шишовете в противен случай има опасност да се изметнат от товара, които носят, а силата на земното притегляне винаги е вертикална. Не ми е ясно обаче това, което ми обясняваш за гипсокартона как да го пусна, къде да го поставя, как да го хвана ? Има идея да го ползвам като носещ профил ли ??
Ако намеря време, ще нарисувам ТОЧНО какво имам предвид, но се надявам схемата да е достатъчно ясна сама по себе си.
В дадения случай плоскостта замества носещите профили, но при теб може да се пуснат 2 ивици на греда, които в долния край да се захванат за носещи профили, почти като едни дъъълги директни окачвачи. Само да подчертая, че широчината на така използваните ивици картон (вместо директни окачвачи), трябва да е поне 20 см.
Ако и сега не стана ясно, довечера ще се помъча да направя конкретна схема.

Прикачен файл

09012_d19.JPG
Представи си равна линия, а не вълнички
09012_d19.JPG (68.77 KиБ) Видяна 3756 пъти
  • 1
  • 2

Тема "окачен таван по наклон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: