• 1
  • 2
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
Не би ли трябвало началото и края на чертата да се срещнат идеално. Мислех си, че аз бъркам някъде и затова попитах за друг метод освен с нивела.
velsi - Почетен майстор
При всяко преместване на нивела се получава неизбежна грешка, която се натрупва. Твоят нивел е достатъчно къс, за да е голям броя премествания. Ако и самия нивел малко греши....
leonardo_vd - модератор
baribatka написа:
Пробвах само с нивел. Тръгвам от единия край по нивел по нивел и когато ги срещна се получава разминаване от 2-3см. За това си мисля, че може да е от нивела.
Тръгваш да мериш от средата на дълрата стена, като мериш наляво и надясно, докато стигнеш до ъглите на другата(срещтуположна) дълга стена. Тези две нива съединяваш с чертилката и си готов. Така се получава минимална денивелация.
тонито - специалист
leonardo_vd написа:
baribatka написа:
Пробвах само с нивел. Тръгвам от единия край по нивел по нивел и когато ги срещна се получава разминаване от 2-3см. За това си мисля, че може да е от нивела.
Тръгваш да мериш от средата на дълрата стена, като мериш наляво и надясно, докато стигнеш до ъглите на другата(срещтуположна) дълга стена. Тези две нива съединяваш с чертилката и си готов. Така се получава минимална денивелация.
И аз тъй га мапраих :lol:
The_FAN - специалист
Аз пък "въртя" нивелира - пускам една дължина с нивелира (2 метра) и следващата дължина на нивелира го обръщам (лявата страна идва от дясно) - така не допускам натрупването на грешка заложена от производителя (1мм. за 1 метър). Става прилично но и ползвам скъпи нивелири - Sola Big X !
Тани - модератор
The_FAN написа:
Аз пък "въртя" нивелира - пускам една дължина с нивелира (2 метра) и следващата дължина на нивелира го обръщам (лявата страна идва от дясно) - така не допускам натрупването на грешка заложена от производителя (1мм. за 1 метър). Става прилично но и ползвам скъпи нивелири - Sola Big X !
Може и да бъркам , но точността която дава производителя не е ли каква точност можеш да постигнеш без да има грешка! Малко объркано звучи , но имам предвид балончето да е в средата , и при мърдане на нивелира с 0,5 мм на метър(ако не се лъжа това беше точността на моя нивелир ) в едната или другата посока балончето да не помръдва.
The_FAN - специалист
За дължината си дава 0.5 мм отклонение (надолу или нагоре) и като обърнеш нивелира пак го дава това отклонение но в обратната посока и се компенсира... така поне аз си мисля де.
Примерно стая с обиколка около 20 метра днес я обиколих и накрая събрах перфектно началото и края на нивото
  • 1
  • 2

Тема ""Хващане" на ниво в четирите ъгъла на много крив т" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: