Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
masteradmin - майстор
:down: Ш'си подам оставката.
leonardo_vd - модератор
masteradmin написа:
:down: Ш'си подам оставката.
И аз понякога ги правя тези магарии, така че не се коси.
А доколкото до тавана///.....няма да падне.
Господа специалисти, виждам, че почти сте изчерпали този въпрос, но тъй като и на мен ми предстои да си поставям гипс картон на таваните мисля, че тук е мястото да задам един допълнителен. На снимка "tavan-3" добре се вижда как UD профилте са монтирани на тавана, разбира се със забележките.Не ми е ясно само как напречните /късите/ UD-та са закрепени към надлъжните.Показвам на Ваша снимка.Благодаря Ви предварително.

Прикачен файл

tavan3_101-ІІ.JPG
tavan3_101-ІІ.JPG (58.28 KиБ) Видяна 14517 пъти
PCL82
За такива места има едни кръстати сглобки, които са на същия принцип както цнадките.На снимката не са ползвани такива, а вероятно е ползвана някаква сглобка чрез оформяне на краищата и завинтване.Мастъра да си каже. За такъв таван не е нужна конструкция в две посоки, но профилите трябва да се поставят на пряко на гредите през 50см (не през 60см както при стените) ,закачат се за греите само чрез окачвачи и листочете се редят напряко не както при стените надълго. Между ЦД-тата и УД-тата може да не се слагат копчета(малките къси винтчета) с цел по лесно да се освобождават напреженията от вибрации и натиска на гредите. Гредите все пак се огъвт по малко на долу при резки натоварвания(ако съседа отгоре прави купон и е довел 20 души...).
radoraev - специалист
s po4ukvane tarsi6 gredite,s 4uka otvaria6 malka dupka kolkoto da hvane6 oka4va4a s dalgi vintove i gaz napred-----nikakvi svaliania na mazilki i prostotii-------------udria6 si liniite kadeto ste badat profilite i po tezi linii tarsi6 s po4ukvane tvardo(greda)----razbi4kva6 malko nalevo nadesno i si hvastay oka4va4a i tolkoz
vesbond - специалист
radoraev написа:
s po4ukvane tarsi6 gredite,s 4uka otvaria6 malka dupka kolkoto da hvane6 oka4va4a s dalgi vintove i gaz napred-----nikakvi svaliania na mazilki i prostotii-------------udria6 si liniite kadeto ste badat profilite i po tezi linii tarsi6 s po4ukvane tvardo(greda)----razbi4kva6 malko nalevo nadesno i si hvastay oka4va4a i tolkoz
Колега, не е баш тъй както казваш. Много ти е лесно да го кажеш! На практика не винаги можеш да откриеш гредите с почукване! С почукване можеш да откриеш чия глава е празна - например! Забравяш, че обясняваш на хора, които не се занимават с това и въпреки всичко са решили сами да се справят. Айде да не се подиграваме с хората. Зависи от изпълнението на каратавана! Ами ако върху гредите са наковани летви, а за тях са захванати рогозки от камъш и чак тогава е измазан тавана с хоросан? Как брато ще откриеш с почукване гредите? И такива изпълнения има!
imb_bg - напреднал
Като правих моя таван процедирах по следния начин
Качих се на тавана и с едно шило по-дълго пробих дупки отстрани до всяка от гредите. така най лесно ще се ориентират хората които ти правят тавана
samo ne moga da razbera zascho ste rqzali cd-tata na tazi konstrukciq ???????okraichvate s `UD narejdate si cd-tata i se puskat noseschi cd-ta toest imate noseschi i montajni profili koito he zahvaschat s ankervinkeli taka narechenite kotvi.... spestqvate pone 2chasa deto sche rejite
velsi - Почетен майстор
На мене например ми прави кеф да режа! Много обичам!

И я вземи се напъни малко и пиши като хората на кирилица!
vesbond - специалист
Морски, котвите май са на морето!Този вид окачвачи са така наречените- бързи! Окей? Ако не ми вярваш прочети някъде или питай бате. :wink:Колкото до конструкцията, която коментираш - съгласен съм с Леонардо.

Тема "Въпрос - Ока4ен таван на каратаван" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: