• 1
  • 2
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Пращам те в магазин, за да не питаш тук какво е това вата.
kraska - напреднал
n_a написа:
Къде пък видя да питам какво е това ВАТА. Питам коя вата (на коя фирма) е най-качествена!!!!! Ти си егати човека, като си голям специалист всички не са като тебе. Ако се смяташ за такъв изобщо ако няма да даваш съвети какво търсиш във форума. Ако ме питаш нещо от мойта област а ти там едва прохождаш още едва ли това ще ми е отговора. Айде със здраве.

P.s. Ако целта на този форум е да се показваме кой по-голям е, то изобщо съм объркал форума. Помисли че има хора които не знаят какво е окачен таван, камо ли от какво и как се праави примерно.
kraska - напреднал
n_a написа:
Къде пък видя да питам какво е това ВАТА. Питам коя вата (на коя фирма) е най-качествена!!!!! Ти си егати човека, като си голям специалист всички не са като тебе. Ако се смяташ за такъв изобщо ако няма да даваш съвети какво търсиш във форума. Ако ме питаш нещо от мойта област а ти там едва прохождаш още едва ли това ще ми е отговора. Айде със здраве.

P.s. Ако целта на този форум е да се показваме кой по-голям е, то изобщо съм объркал форума. Помисли че има хора които не знаят какво е окачен таван, камо ли от какво и как се праави примерно.
Антония - специалист
Виж, не се обиждай, но трябва поне малко да почетеш, да пообикаляш по магазините и когато имаш идея какво искаш да направиш -- тогава да потърсиш съвет от форума.

В случая ти показа тавана си и попита дали е ОК. Отговориха ти, че не е. Ти попита какво да правиш. prascho ти каза, че на твое място би свалил сегашния гипскартон, би сложил вата и нов гипскартон и би шпакловал наново. Ти питаш "каква вата е наистина качествена и шумоизолираща". Тук вече ти обръщат внимание, че е добре да имаш понятие какво питаш -- защото дори аз, женка, която има клонящи към нулата познания по темата, намирам въпросите ти за неправилни.

Първо, знаеш ли за какво се слага вата? За шумо- и топлоизолация. Имаш ли нужда от това? На кой етаж живееш, над вас има ли още апартаменти, отопляват ли се, тропат ли, ей тези неща са важни преди да вземеш решение да слагаш вата. Защото и тя струва пари, нали? Второ, сигурен ли си, че с вата е най-добре да правиш изолация? prascho да ти каже що четене и разпитване удари по темата, сравняваше стиропор, фибран, вата, събираше оферти, изчисляваше предимства/недостатъци на различните системи. При това направи специална тема, в която публикува цялата информация. Ти прочете ли я? Трето, искаш да правиш окачен таван сам, а не можеш да прецениш дали сегашния ти е ОК или не е. Т.е. ти нямаш елементарни знания, а се нагърбваш с нелека задача. Сигурен ли си?

Мога още много въпроси да ти задам, с най-добронамерени цели, разбира се. n_a е доста по-лаконичен от мен и доколкото мога да преценя от стила му на писане имаше горе-долу същото предвид. Никой не иска да се заяжда с теб или да изтъква колко много знае/може. Просто те предупреждаваме, че не може да очакваш готови решения от форума.
kraska - напреднал
Антония написа:
Виж, не се обиждай, но трябва поне малко да почетеш, да пообикаляш по магазините и когато имаш идея какво искаш да направиш -- тогава да потърсиш съвет от форума.
Чета и продължавам да чета, не смятам че е нужно човек да си губи времето по магазините като има интернет в днешно време. Да не говорим че няма много обяснения по складовете кое какво е.
Това което искам да направя е да завърша този апартамент преди да съм се нанесъл и всичко да е както трябва,за да не се налага пак да правя ремонти след година.
Антония написа:
В случая ти показа тавана си и попита дали е ОК. Отговориха ти, че не е. Ти попита какво да правиш. prascho ти каза, че на твое място би свалил сегашния гипскартон, би сложил вата и нов гипскартон и би шпакловал наново. Ти питаш "каква вата е наистина качествена и шумоизолираща". Тук вече ти обръщат внимание, че е добре да имаш понятие какво питаш -- защото дори аз, женка, която има клонящи към нулата познания по темата, намирам въпросите ти за неправилни.
Знам какво е ватата ,но не знам кое от рекламата отговаря на истината ,а това може само някой с опит да ти го даде. Това и питах "качествена" по възможност с най-добри шумоизолиращи качества.
Антония написа:
Първо, знаеш ли за какво се слага вата? За шумо- и топлоизолация. Имаш ли нужда от това? На кой етаж живееш, над вас има ли още апартаменти, отопляват ли се, тропат ли, ей тези неща са важни преди да вземеш решение да слагаш вата. Защото и тя струва пари, нали?
На първи етаж съм и при условие че ще развалям таван, какво пречи да са бръкна допълнително ако наистина има ефект от ватата както се твърди във форума. А и не искам след като се нанеса да ме е яд че не съм сложил вата а ми думкат отгоре. Четох че е хубаво и ленти под профилите закрепени на тавана или стените да има. Нещо което също не знаех.
Антония написа:
Второ, сигурен ли си, че с вата е най-добре да правиш изолация? prascho да ти каже що четене и разпитване удари по темата, сравняваше стиропор, фибран, вата, събираше оферти, изчисляваше предимства/недостатъци на различните системи. При това направи специална тема, в която публикува цялата информация. Ти прочете ли я?
По това което съм чел "Да"за изолацията. А за темата на prascho нямам идея че я има, но четох друга където разпитваше за паропропускл...... и т.н., което явно ще търся в нета дали има нужда да се прави в апартаменти в сграда особено ако не си на последен етаж, щом тук не може да се пита за елем. неща които всички знаят с изкл. на незнаещите. А интересно къде ще го прочетат като няма зададен същия въпрос във форума.
Антония написа:
Трето, искаш да правиш окачен таван сам, а не можеш да прецениш дали сегашния ти е ОК или не е. Т.е. ти нямаш елементарни знания, а се нагърбваш с нелека задача. Сигурен ли си?
Как да преценя, като на едно място чета: слагате CD профилите през 50см като това е мнение на специалисти от форума, които имат голям опит, а в същото време има статия да се редят на 60см :hilfe:
Как да преценя според тебе. Има майстори които работят по един и друг начин и такива които ми правят апартамента :lol: и към които нямам отношение т.к. не съм ангажиран с тях до издаването му. Че исках отовор и получих от Prascho конкретен и то не един, като нямаше дори нотка в тона му която да покаже нещо от типа: "не ме занимавай, върви питай, като разбереш ела ми кажи да ти кажа така ли е" или най-малкото "ей писал съм тема, що не си чел", а бе достатъчно толерантен да ми каже в сбит вид за какво става въпрос.
Да може да нямам знания по някои неща, но чак "елелментарни" :cry: ...може и така да е, никой не се е родил научен. А по отношение на това дали съм сигурен..., о да с каквото съм се хванал съм го правил като хората. Това е едно предизвикателство към мен да си направя собствената къща, както и предизвикателство на други четящи този форум, търсещи помощ един друг.
Антония написа:
Просто те предупреждаваме, че не може да очакваш готови решения от форума.

Това е странно, а аз мислех че това е смисъла на форума, особено от толкова специлисти, защото ако доведа един от тях у нас и му кажа направи го, плащам, той ще е с готово решение (след дискусия с мен евентуална) ,нали? Каква е разликата?

Ще се пробвам сам, но не мисля че трябва правилното решение да е след метода проба-грешка. Особено ако грешката е повтаряна и от много хора, несподелили опита си, т.к. това струва освен нерви, време а и пари!

Ако модераторът сметне за необходимо да изтрие поста ми, който няма да донесе на никому нищо, а бе само защита от моя страна. Лесно е когато знаеш.
marto - специалист
моя съвет е да свалиш тавана и да направиш нов както те посъветвах и в другата тема!!

въпрос на време е да се напука,само от снимките си личи че е направен некадърно - не се знае дали има мрежа (виждал съм и такова нещо) ,не се знае колко окачвачи има и с какви дюбели са захващани (нищо чудно да са ПВЦ а и смяташ да правиш фигури!! ) ,не се знае дали има и "паразити" (не ми се обяснява какво е това :) )

това за мене са предостатъчно основания за да го съборя!!нататък ти си знаеш :wink:
  • 1
  • 2

Тема "Питане за реденето на плоскостите.." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: