• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 43
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
Takezo Sensey - модератор
Тани написа:
Прав си :wink: Професионално изкривяване! При мен картона не е проблем! Винаги има къде да влязат всякакви парчета!

confusion , мисля , че за твоя случай съвета от последното мнение на takezo е най-икономичен!
именно Tани , по това се отличават професионалисите :-D
confusion - напреднал
Иха, колко много експертни мнения по моя въпрос, 10х момчета.
От днес май има и ток в блока, така че до 2-3 седмици (след плочкаджията да не се прескачаме в банята) ще трябва да скроя тавана. Обезателно ще го снимам преди да го затворя с картона.

Момчетата, които редиха плочките са готови - сега идва моя ред и естествено възниква новата идея - как да монтирам скарата за тавана, така че да не дупча плочките (голям страх, че ще се чупят имам, понеже в горния си край имат кухина без лепило), а да бия UD-тата над тях - прилагам малко снимки.

Мисля да монтирам UD-тата на 15мм над горния ръб на плочката и да подпъхна картона между плочката и UD-то, като на средното CD на банята ще срещам фабричните фуги на картона ... или нещо подобно - моля помагайте.

Прикачен файл

IMG_2369.JPG
IMG_2369.JPG (68.15 KиБ) Видяна 9123 пъти

Прикачен файл

IMG_2415.JPG
IMG_2415.JPG (90.83 KиБ) Видяна 9123 пъти

Прикачен файл

IMG_2416.JPG
IMG_2416.JPG (72.38 KиБ) Видяна 9123 пъти

Прикачен файл

IMG_2417.JPG
IMG_2417.JPG (97.78 KиБ) Видяна 9123 пъти

Прикачен файл

IMG_2418.JPG
IMG_2418.JPG (77.81 KиБ) Видяна 9123 пъти
confusion - напреднал
Никой не е дал мнение за поредния ми въпрос, може би защото използвах бутона "промени", за да редактирам последния си пост.
Аз обаче продължавам с въпросите - има ли UD профили, които са не 28мм на 27мм, а по-дълбоки (например 38/27), така че като ги монтирам непосредствено над плочките да мога да прихвана гипсокартора с виндове към UD-тата (предполагам че за тази операция ще ми трябват около 15мм от UD-то да "излиза" извън плочката, за да мога да навия рапидката)?
Или направо да пусна по едно CD с допълнителни окачвачи в непосредствена близост до UD-тата и да прихвана картона в краищата към него - както е на картинката :?:
Поне кажете нещо за плочките дали ви харесват ;-)

Прикачен файл

bania_tavan.jpg
bania_tavan.jpg (68.29 KиБ) Видяна 9076 пъти
confusion - напреднал
Знам, че доста се забавих, но все пак да се похваля - тавана още не е паднал ;-). Прилагам няколко снимки.

Прикачен файл

IMG_2460.jpg
IMG_2460.jpg (107.76 KиБ) Видяна 8778 пъти

Прикачен файл

IMG_2462.jpg
IMG_2462.jpg (124.82 KиБ) Видяна 8778 пъти

Прикачен файл

IMG_2474.jpg
IMG_2474.jpg (108.8 KиБ) Видяна 8778 пъти

Прикачен файл

IMG_2475.jpg
IMG_2475.jpg (120.31 KиБ) Видяна 8778 пъти

Прикачен файл

IMG_2478.jpg
IMG_2478.jpg (110.74 KиБ) Видяна 8778 пъти
Matchless - специалист
Не прочетох въпроса отначало но видях изпълнението.Надявам се не си иползвал нивел за нивото на тавана а си набивал У-то по плочките.Аз лично съм се сблъсквал с невероятни отклонения на фугите на плочките от нивела и кокато се монтира тавана под нивел се получават едни клинове който стоят меко казано кофти.Бих сложил окрайчващия профил по ръбана плочките и забивам дюбелите в фугите като перфоратора е на режим въртене без удар поне докато пробия плочката.А колкото до шпакловката аз лично препоръчвам освен гласфазер на фугата кум стената да се мине и с акрил.Това е мое мнение и не държа никой да го споделя.
tassel - специалист
Здравейте,
и на мен ми предстои да правя окачен таван на баня, като колегата confusion. Та въпроса ми е, дали не е по-добре да се направи първо тавана и после да се слагат плочките, за да скрият краищата на гипскартона и да не се отворят евентуално фуги? И още един тъп въпрос - там, където CD-то влиза в UD-то захваща ли се с винт?
The_FAN - специалист
въпроса не е тъп
по желание, но не е задължително ! Хубаво е когато фиксираш картона
към конструкцията да не слагаш рапидки в зоните където ЦД и УД се събират. Случва се рапидката да премине през УД-то но не и през ЦД-то и се получава издутина.
tassel - специалист
Въпроса ми беше, дали се фиксират двата профила един за друг преди поставянето на картона. А по отношение на това, кое е първо - тавана или плочките...?
sasooooooooo - "специалист"
Автор Съобщение
tassel ...
на първия ти въпрос The_FAN ти отговори, че е по желание,а аз лично не слагам; а по втория най-добре първо картона, после плочките.
Успех
leonardo_vd - модератор
tassel написа:
Здравейте,
и на мен ми предстои да правя окачен таван на баня, като колегата confusion. Та въпроса ми е, дали не е по-добре да се направи първо тавана и после да се слагат плочките, за да скрият краищата на гипскартона и да не се отворят евентуално фуги? И още един тъп въпрос - там, където CD-то влиза в UD-то захваща ли се с винт?
Разбира се че е по-добре да се направи първо тавана. :wink:
По-гадно за плочкаджията, но по-добър краен резултат.
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 43

Тема "Въпроси относно монтирането на окачени тавани" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: