Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
radoraev - специалист
Михаил Соколов написа:
Master_Kenobi написа:
Михаил Соколов написа:
Ами каква е разликата в цената?
Ами, не се ли усещаш малко нахален!
Ми, мръдни си г*за до някой магазин и виж разликата. От`де знаем в твойто град/село кви са ви цените. Не си благоволил дори да напишеш в профила от къде си. :sad:
Ами не съм от столицата нито от покраинините и,от Пловдив съм :lol:
Мисля,че трябваше да се пошегуваме с теб и да ти препоръчаме да си го лепнеш с плюнка!
Не обичам,когато някой иска да спести до толкова,че става смешен накрая!

Както и да е...................успех!
Master_Kenobi - V.I.P.
Да кажа само, че изтрих няколко дружески закачки извън темата на двама наши уважавани потребители. Просто темата се разводняваше и отклоняваше с тях. Извинете.

Мен ме подразни (очевидно не само мен, а почти всички писали тук), че г-н Соколов, не само няма идея за технология, по която да си направи покрива, а и не пита за нея. При това, в опитите на колегите, да го насочат към същността на въпроса, той непрекъснато повтаряше цена, цена... Дори не е направил усилието да отбележи, че е от голям град, защото цените по региони са различни. Както и да е...

Ако не сте забелязали, г-н Соколов, да Ви го кажа: участниците във Форума винаги съобразяват предложенията си с цената им.

А сега Ви предлагам, да поискате от мен (тук или с ЛС) да изтрия цялата тема, (едва ли е важна за Вас, или за когото и да било) и да си пуснете нова с по-подходящо заглавие и анонс при формулиране на проблема. Не че нямаше тема точно за Вашия случай, но...
Ако смятате, че в тая тема ще получите нужните отговори - продължете. Изборът е Ваш!
Успех!
Михаил Соколов - специалист
Извинявам се на всички които се чувстват засегнати или убидени с нещо от мен.Ще се упитам да не се шегувам повече.Явно не ми се получава :? .Немога да разбера защо да не гоня ниска цена като това е главното което ме интересува.В помещението ще работая 7,8 часа, което означава че и толкова време ще го отоплявам,в следствие на което сутрин ще е между -2,3 до 4,5 градуса студените месеци.Тавана ми трябва 1-во за да не ми капе конденза от ламарината,2-ро да спира (силно казано) голямата топлина която излъчва ламарината през лятото.
Ако се върна още в началото на темата, по-точно в заглавието, мисля да питам точно това:най-ефтиния таван.Много ми хареса идеята на "radoraev" защото е много практична и ефтина.Надявам се да получа прости конструктивни идеи с ефтини матеряли.Естествено че съм проверил как вървят цените на матерялите.Но все пак изкам да се консултирам и със специалисти или поне хора които разбират повече от мен.За момента съм решил да се спра на варианта на "radoraev" със стиропор 2х1м 2см дебилина.Да му направя по 1 см ширина и дебилина зъб по четерте ръба (диагонално огледално разбирасе,за да ги заступя в последствие)и нищо да не шпакловам.Опасенията които имам са:евентоално проникване на някоя капка конденз между отделните листове;провисване на листове от топлината през лятото.Надявам се някои да ми помогне дори и само с расъждения, но по темата, а не за зградата.

Прикачен файл

12012009(001).jpg
12012009(001).jpg (75.8 KиБ) Видяна 5645 пъти

Прикачен файл

12012009(002).jpg
12012009(002).jpg (99.53 KиБ) Видяна 5645 пъти
velsi - Почетен майстор
Два сантиметра е прекалено тънко за целта, която си поставяш. Според мене дори 5 см са малко, а 2 си е направо пари на вятъра. Ако връзването с тел, което ти препоръчаха е направено достатъчно нагъсто няма да провисне нищо. А за конденза не е лошо да има поне някакъв найлон преди изолацията.
Master_Kenobi - V.I.P.
Е, тоя лаф е вече по-конструктивен. :) Що не започна така? :? Щото тука се разхождат секви хора, пернат един въпрос, другите се мъчим да им отговаряме, а те не се появат повече. Нема значение... :)

Я кажи сега, къде искаш да ти е тавана на помещенито? На наклонената част или на хоризонталната. Важно е според мен. И ако е на хоризонталната, кво правим със стеничките между наклонената и хоризонталната част? От какъв материал ще са? Ако тавана е на наклонената - още по-зле. Кажи с какво ще преграждаш там - отстрани, вертикално! :?
То, парите са си пари, ама и от пръдня боя не става, както е казал народа. Така че, не ни говори за тва непрекъснато.

На Радо варианта става на пръв поглед и нещо такова ще е май. Ама тва, той каза, че го е видел некъде, направено от некой си. Прави и бега, а кво ще е след 3-4 години - дреме му. Точно в тоя вариант не ми се вярва да държи дълго.

Иначе Велси е прав. Два санта дебелина, било то и XPS, е малко. Зависи къде е тавана, де. Като разберем, може и да пресметнем колко да е дебела изолацията.
Последна промяна от Master_Kenobi на ср яну 14, 2009 3:53 am, променено общо 1 път.
Pooh - майстор
Г-н Соколов, извинявам се, но показаното на снимките от Вас е Навес, а не Гараж. За да има каквито и да било предложения за таван, трябва да има обособен такъв - тук има лека конструкция с плътни стени до някаква височина. А нагоре?
Лично на мен конструкцията ми се струва наистина твърде лека и недостатъчно стабилна, но това си е Ваше решение в кря на краищата. Мога да Ви посъветвам да навиете сачак или просто хубави дъски напречно на ребрата върху които лежи ламарината - отговаря на изискванията Ви за качество и цена. Въпреки всичко, без решение на стените, всякакви решения по тавана са меко казано безсмислени - ако снега си навява през фермата, кондез няма да има - гарантирам. А за летните жеги - то си е открито, така и така :wink:
Съветвам Ви да помислите сериозно в тази насока, иначе всякаква инвестиция в изолация на таван е напълно безсмислена и съответно - ненужна.

Поздрави. Пух
Master_Kenobi - V.I.P.
Pooh написа:
...е Навес, а не Гараж..
...
...тук има лека конструкция с плътни стени до някаква височина. А нагоре?...
...
без решение на стените, всякакви решения по тавана са меко казано безсмислени...
...
...иначе всякаква инвестиция в изолация на таван е напълно безсмислена и съответно - ненужна.

Поздрави. Пух
Страхотно точно го каза! :2thumbs:
Естествено че първо трябва да се сложат рамките с прозорците и да се затвори покрива отстрани и от задната страна, ще се монтира и вратата.Изброените работи са закупени и готови за монтаж и за това сега планирам тавана,вътрешно и външно запечатване на стените.От вън ще се измаже с вар,а от вътре ще налепа кнауф.Мисля си че всеки средно интилигентен човек може да се досети че трябва да се затвори от всякаде и след това да се монтира таван.Все пак, аз преди да бях изкопал основите,вече 95% от покрива ми беше разчертан, което не означава (по вашата логика може би означава),че ще построя първо покрива, а след това основите, плочата,колоните и стените! :?
Идеята с дъските не ми харесва, а и може би е и малко по-скъпа от един средно скъп стандартен окачен таван.
Това е мястото на тавана.Съжелявам за качеството,ако е необходимо ще разяснявам.

Прикачен файл

таван.JPG
таван.JPG (84.19 KиБ) Видяна 5551 пъти
Pooh - майстор
Средно-скъп таван е около 10-13лв./м2 при положение, че си го правите сам, това означава грубо между 800 и 1000 лв. за площта дадена от Вас. Вярно е, че този вариант лично на мен, най-много ми харесва, но цената е водеща във Вашият случай. Варианта покривни сандвич-панели отпада, иначе като за гараж бяха доста изгодни - 30-40лв/м2 и без допълнителна обработка - монтират се и си остават така, нито им се мисли изолация, нито грундиране и боя. Плоскости OSB директно закачени за тънките профили, върху които лежи покривната ламарина също е вариант. Преценете си бюджета и когато вземете решение, колко сте готов да отделите за тавана - информирайте ни и ние ще се помъчим да Ви дадем насоки.

П.П. Може ли да Ви помоля за нещо като схема, какво ще представляват стените, за да можем да добием малко по-визуална представа, как би трябвало да се реши свързването стена-таван?

Поздрави. Пух.

Еdit:Изпреварили сте ме докато пиша :wink: Имате ли идея, как ще се реши кухината между тавана и покрива и по-специално с какво мислите да затворите страните, за да се предотврати директно мокрене и навяване? За този вариант на местоположение на тавана, Окачен таван от гипсокартон и минерална вата е, може би, най-удачен, но решението си остава Ваше. Помислете за начина на окачване на профилите, които искате да си поръчате. Листовете ЕPS са достатъчно леки, за да се огънат, но скарата трябва да е достатъчно стабилна, иначе могат просто да се "изхлузят".
Надявам се, насоките да са Ви били от полза.
Последна промяна от Pooh на ср яну 14, 2009 8:38 pm, променено общо 1 път.

Тема "Най-ефтиния таван ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: