Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
dj_krassy - помощник
значи тези които съм ги направил си ги оставям така но от тук нататък ще са на 50 см.,кажете нещо и за материалите с какво да пълня фугите и какво мислите за хартиената лента

Поздрави Краси
Takezo Sensey - модератор
Аз хартия не съм ползвал и повечето пъти шпакловам със сатен.
Но не съм спец, 'ич не ме слушай даже.... :-D

Изчакай да включат профитата.

Е тук има много идеи:
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=6620
Pooh - майстор
velsi, аз двойната скара си я правя вече задължително - по-малко работа с перфоратор имам най-малкото, а това си е от значение поне за мен. С какво е по-лоша ... елементарна физика - по-голямо разстояние между профилите дават по-голямо провисване на картона и по-малко връзки (друг е въпроса, че 9,5мм картон го няма в официалните системи за таван) Пак подчертавам - не е казано, че веднага ще стане сакатлък, но просто не е правилно. То и арматурата на стоманобетона може да се понамали като размер и няма да падне сградата веднага, но при подходящи условия ... да не описвам апокалиптична картина сега.

takezo, при нужда от удължаване на профилите, се използват удължители или така наречените М връзки.

dj_krassy, личното ми мнение е, че гласфазерната(стъклофазерна) лента е най-удобна за шпакловка. Унифлот е може би най-добрата шпакловка за гипсокартон, но цената й я прави малко недолюбвана. Sheetrock е друга атернатива - готова за употреба шпакловка, продава се в баки с цветни капаци - кафявата е за цялостно третиране (1 и 2-ра ръка). За финиш може да се ползва F2 на KNAUF.
Виж тук, може да ти е от полза. Надявам се ти да си доволен от крайният резултат, защото ти ще си го гледаш. С други думи - харесва ли ти на теб, значи е добре. :wink:
Да не цъкаме повече "глупости" заповядайте на лафче тук в тази тема(клик) :
dj_krassy - помощник
здравейте отново,търсих темата със скиците в които е обеснено кое как но забравих как се казваше и нея намерих,а не помня дали се слагаше ЦД там където свършва картона

Прикачен файл

dar.jpg
dar.jpg (51.03 KиБ) Видяна 3392 пъти
Ako скарата е на 60 см. се слагат.

Прикачен файл

okach11.jpg
okach11.jpg (52.47 KиБ) Видяна 3361 пъти
Matchless - специалист
Аз ще напиша малко за скара през 50см.Няма да пиша нищо как е "в дебелите книги" а как е прието тук да се прави...
Първия профил цд се слага на 45 см от стената,а всички следващи през 50.Това се прави ,защото ако стената е крива да може да отрежеш картона по точен размер и да не останат фуги като хралупи за лястовици.Ако си с листи на 2м или дължина на листа кратна на 50 то края на листа би трябвало да си идва винаги на профил от скарата,с изключение на първия лист който е около 195см (245).Първия ред листи започваш на някакво произволно разтояние от стената пенпердикулярна на профилите(от 15см до 115см) пак заради възможна кривина или ако няма прав ъгъл с другата стена и накрая се обира с ленти гк.Първият окачвач се бие на 35 см от стена а другите от 70 до 90см един от друг.Бият се на "зиг-заг",т.е. започваш да оразмеряваш от едната стена по линията на окачвача а следващата започваш от срещуположната.За слагането на "паразитки" преценявам от качеството на картона.
dj_krassy - помощник
Matchless написа:
.За слагането на "паразитки" преценявам от качеството на картона.
пак не разбирам да слагам или да не слагам,картона е на ригипс и мисля да вземам 12.5 мм
По предценка на "водача" ...

Може и без !
Matchless - специалист
dj_krassy
Той картона най-вероятно само е минал покрай ригипс...Оригинален картон на ригипс е с нишки вътре и е със сини щампи R през средата на листа и син надпис по ръба,а огнеупорния е с червени надписи по ръба .Определяш сам,ако се огъва много лесно,ако се чупи и троши по-лесно слагаш по някое профилче...Ако е прав,здрав и корав може да пропуснеш:)

Тема "въпрос за окачен таван и идеи за него" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: