1. Този вид окачвачи са за натоварване ДО 25кг/м² - ти ще имаш доста повече.
2. Кръстосаната скара е задължителна при толкова голямо сваляне на таван - при теб не видях подобно нещо.
3. Окачените тавани, особенно окачваните с тел, задължително се изпълняват с метален дюбел или анкерен пирон, PVC дюбелите са за стени /хващат се само в стени, не и в тавани/
Има доста детайли - поразгледай малко, почети и помисли какво може да се случи с така изграденият таван
подсказка - СУРРРРР ... и после "Олелеееее, защо?"
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
Анубис
- специалист
50 мнения в "имам нужда от съвет за таван и преградна стена"
Pooh
- майстор
Анубис написа:въпроса е глупав за теб ама какво е " кръстосана скара " ?

Ти сериозно ли питаш ???
Малееее ... ама иначе бачкаме

Задължителночетиво, преди да продължиш с въпросите
Отговарям съвсем накратко, защото е срамота да правиш тавани и да питаш такива неща:
Окачените тавани се изпълняват от 2 вида CD профили - носещи и монтажни, които трябва да бъдат кръстосани/перпендикулярни едни на други. Носещите са тези които са захванати за съществуващият таван и понасят натоварването на цялата конструкция. Монтажните са тези за които се монтира гипсокартона и равномерно разпределят теглото към носещите профили. Скарата може да е на едно или две нива, в зависимост от изискванията и кръстатите връзки (важен елемент в конструкцията - служи за свързване на носещите и монтажните профили.
Образовай се сега и ако има ОЩЕ неяснотии - питай пак, но да си знаеш - ако отговорът го има в "четивото" - игнорирам въпроса.
П.П. ... а си мислех, че нищо не може да ме учуди ...

Анубис
- специалист
няма какво да се чудиш , имам фирма за монтаж на алармени системи , камери , пожароизвестяване , контрол на достъпа и т.н , тоест имам инструмента и съм технически грамотен.....имах желанието да опитам и това , още повече че има и сайтове като този , само че вие май само спецовете си говорите тук и се хвалите един на друг колко сте кадърни ,ако влезе някой който иска да опита почина " Направи си сам " веднага бива нареден и пренасочен към найсе теми само да не ви занимава с глупости при положение че толкова важни неща имате да решавате.............Пух , зададох съвсем конкретен въпрос , слаба ли ми е конструкцията и ако е , как да я укрепя , правя едно мизерно таванче 1,70 , на 1, 60 , не ме интересува техническа литература , видове сглобки и т.н , не мисля да се занимавам с това занапред просто се хванах и трябва да го завърша.....със същият ефект ако ме питаш каква алармена система да си сложа да те препрата в сайт на производител с ТТ данни и да ти кажа избери си сам , система , датчици , кабел и т.н.......всяко нещо е индивидуално , прочетох почти всички теми по въпроса но като това което аз искам да направя не видях , никой не искам да обидя , но ......не вземайте за мезе хората които ви искат мнението като на по компетентни от тях в дадена област.........щом питам значи очевидно не знам
Анубис
- специалист
E , аз нали това правя , питам, преди това четох , а още преди това в хола тавана съм го слагал с мой приятел който се занимава с това , така че смятам че имам някакви ЕЛЕМЕНТАРНИ познания наблягам на елементарни, аз само му помагах в дупченето и монтажа на плочите но едната конструкция няма нищо общо с другата , при хола монтажа на тавана стана с директни окачвачи и шишове , а при втората не мога да ползвам директни окачвачи и гледам да огранича до минимум шивовете за да не пречат и така стигнах до 6 - в средна точка на тавана където ми се стори че би поддала конструкцията
Прикачен файл
razpredelenie oka4va`i_1.jpg (31.14 KиБ) Видяна 4687 пъти
Прикачен файл
oka4va`i_1.jpg (31.51 KиБ) Видяна 4687 пъти
Тема "имам нужда от съвет за таван и преградна стена" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература