Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
entusiast - специалист
Тани написа:
Профилите се слагат на 40,80,120,160 и 200 см. - 5 профила 5 снадки по 0,50м = 2,50 м - още един профил общо 6! Не знам защо ще ти е по-лесно да нивелираш 8 профила , а по-трудно 5 :?
Да кажем, че почвам от дясно на ляво (в дясно ще имам корниз, та предпочитам там да е по-здравото) - така стават 5 разстояния по 40 см. и накрая в ляво имам едно разстояние от 50 см. Аз мислех, че предлагате да е по-нагъчкано...
Тани, в една друга тема тук си писал следното "Да не забравиш да разминеш снадките ! Най-добре ги направи с по 2 UD около 20 см от двете страни на UD-тата завити с копчета. Така става най-здраво!" - би ли пояснил, че нещо не разбирам каква е тази снадка с UD-та.
Тани - модератор
Това го практикувам само за носещите профили защото за монтажните ако не се направи добре има вероятност да ти навдига гипскартона. Ползвай обикновени снадки предназначени за целта.
Изображение
Тях пък ги мразя за носещите профили , защото провисват и създават проблеми :) . В твоя случай като се хванат профилите с рапидките и картона няма да има никакви проблеми!
ivanovrg - специалист
схеми 1 и 4 са супер неправилни
схема 3 е правилна но ти трябва още картон
схема 2 е най правилна,но ако ти позволяват наличните материали да разминеш и фугите(рязаните) на първия и последния ред е още по добре
ако ли не и така е правилно

п.п
лесен и сигурен начин за снаждане на CD профил
обръщаш едно парче ЦД върхо този който ще надиш,като гледаш да застъпва поне 30-40 см и толкова да стърчи
хващаш го с види4,2х13(копчета дето им викат)
по две от всяка страна
като притискаш ЦД-тата хубаво едно към друго(за да не се изкриви посоката)
после на стърчащата част добавяш отдолу другото ЦД по същия начин
така снадката остава отгоре и не ти пречи за нивелацията

също и трябва да разминаваш снажданията на ЦД-тата
единия път надката да е в края,после в началото и т.н.

Прикачен файл

pic.JPG
pic.JPG (3.07 KиБ) Видяна 3068 пъти
Тани - модератор
Ето - никога не е късно човек да научи нещо ново ! За такова снаждане не съм се сетил нито пък съм видял! Благодаря за идеята - ще я пробвам следващия път!
leonardo_vd - модератор
Тани написа:
Ето - никога не е късно човек да научи нещо ново ! За такова снаждане не съм се сетил нито пък съм видял! Благодаря за идеята - ще я пробвам следващия път!
Не си спомням дали с теб спорих ТАНИ, за снаждането на ЦВ профилите. Даже и бас спечелих ама не помня с кой. Та идеята беше как се снаждат ЦВ профили без рапидки и без чужди парчета. Става сам с истински профили, а не с гаражни ментета. Ако някой се сети евала, това съм го научил в Италия. Там се снаждаха доооооста профили на ден.
Тани - модератор
leonardo_vd написа:
Тани написа:
Не си спомням дали с теб спорих ТАНИ, за снаждането на ЦВ профилите. Даже и бас спечелих ама не помня с кой. Та идеята беше как се снаждат ЦВ профили без рапидки и без чужди парчета. Става сам с истински профили, а не с гаражни ментета. Ако някой се сети евала, това съм го научил в Италия. Там се снаждаха доооооста профили на ден.
Ха ха , какво ме направи ти! Как ще споря точно с тебе на тема гипскартон , още повече пък и да се хващам на бас! Пък и точно за това няма как да стане , понеже съм го учил на курса на Кнауф , пък и го има в брошурите на Кнауф за тези които не могат сами да се сетят :wink:

ПП Няма да забравя когато правихме Пощенска банка в София и снаждахме предварително ВСИЧКИ CW-та на размер 323см.
Егати замазката бяха направили- никъде не бягаше размера от пода до тавана и с милиметър!Никога повече не ми се е случвало! Там снаждахме точно по вариант 1 ако се сещаш! :wink:

Прикачен файл

Снадки CW.png

Тема "Универсална връзка на Кнауф?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: