• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 17
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
nv952 - майстор
Ок.Благодаря.
ferrari4456 - специалист
От мненията в темата ти разбирам, че искаш да направиш нещо като мен.
viewtopic.php?f=48&t=40185
Питай каквото искаш, ако нещо те интересува.
Първо поставих профила на стената и после на тавана с дюбели 8мм.
После сложих парчето гипсокартон 1 където е и в долната му част завих профил с винтовете за гипсокартон.
Между стената и парчето гипсокартон (там където е 1) поставих през 40см профил за да го укрепя.
Часта оградена с жълто я направих не монтирана на пода завих всичко само лед лентата не бях направил и го дигнах ме и го поставихме.
Поставих лед лунички, не греят и са по икономични, гледах че имаше намаление в баумакс.На 220 волта са мойте.Трафа за лед лентата е вътре в куфара, ако се повреди знам къде е и ще изрежа дупка в гипсокартона и ще стигна до него, после ако го сменя ще го замажа с гипс и ще го шлайфам.Мислех да оставя някъде отвор, но тази "капандура" много грозно ми седеше.
Гипсокартона го шпакловах с Knauf Gelbband или както се пише там.

Преди да започнеш да поставяш профилите шпакловай със същата финна шпакловка малко от стената и от тавана, там където ще е куфара и малко след профилите, защото след това, ако се остави така да се шпаклова е голям гърч.

Прикачен файл

2be.jpg
2be.jpg (18.03 KиБ) Видяна 3662 пъти
nv952 - майстор
Да точно такава форма искам да се получи.
А какви дюбели използва за директните окачвачи?
N.Georgiev - специалист
Такива .

Прикачен файл

anker-tavan.jpg
anker-tavan.jpg (1.84 KиБ) Видяна 3644 пъти
nv952 - майстор
намерих го
http://www.tashev-galving.com/025+UNG+1 ... 0%B0%D0%BD
Благодаря колега.
И едно уточнение
ЦД профилите са тези които са монтират по тавана и стените
УД профилите са тези които "висят" и за тях се хващат директните окачвачи.
N.Georgiev - специалист
Обратното УД-то е Обкрайчващия , а ЦД-то е носещия
nv952 - майстор
значи първия път съм го измислил правилно :wink:
Изображение
nv952 - майстор
Намерих един много интересен калкулатор за изчисляване на необходимите материали. http://www.knauf.bg/knauf/home.nsf/Kalkulator.exe С поред вас добър ли е?
В самия калкулатор пише че разстоянието между окачвачите трябва да е 950мм,носещите профили 1000мм и монтажните профили 500мм.
Въпроса ми е Носещите УД профилите ли са и монтажните ЦД ли са?
jekasus - майстор
nv952 написа:
В самия калкулатор пише че разстоянието между окачвачите трябва да е 950мм,носещите профили 1000мм и монтажните профили 500мм.
Въпроса ми е Носещите УД профилите ли са и монтажните ЦД ли са?
Изображение Тези отгоре са носещи CD, тези отдолу са монтажни CD.
nv952 - майстор
Аз няма да го правя с двоина скара защото няма толкова място целия окачен таван трябва да се вмести в 12 см от бетонния таван до климатика.Ката трябва да има 3 см между тавана и климатика така че ми остават 9см за цялата работа.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 17

Тема "Окачен таван с лед осветление в панелен апартамент" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: