Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
totko - специалист
Благодаря за препратката към темата за фугиране
subzero - специалист
искам да попитам и аз нещо!задължително ли е да се слага и напречното CD отгоре? неможе ли да си хвана UD както си е с директните окачвачи за стената и като пусна надлъжните CD през 60см вече към тях да си пусна куките с анкерфикса? или това се прави за да се спести от куките и анкерфикса защото по моя начин ще отидат повече понеже трябва към всяко CD да захвана с кука и анкерфикс? и др въпрос мисля да си захвана куките към бетонната плоча с метални дубел пирони 6 по 50!кво мислите ще имам ли някакъв проблем с това?
Pooh - майстор
subzero написа:
искам да попитам и аз нещо!задължително ли е да се слага и напречното CD отгоре? неможе ли да си хвана UD както си е с директните окачвачи за стената и като пусна надлъжните CD през 60см вече към тях да си пусна куките с анкерфикса? или това се прави за да се спести от куките и анкерфикса защото по моя начин ще отидат повече понеже трябва към всяко CD да захвана с кука и анкерфикс? и др въпрос мисля да си захвана куките към бетонната плоча с метални дубел пирони 6 по 50!кво мислите ще имам ли някакъв проблем с това?
1. Кръстосаната скара е задължителна за окачен таван, особенно при по-големи отстояния от готовият таван, единственият вариант да се мине без носещ профил (горнорто CD) е единият размер (широчината/дължината) да е под 1 метър
2. Разстоянието между монтажните профили при окачен таван е минимум 50см., 60см. за таван не се допуска - това е разстояние при стени и предстенни обшивки
3. Закрепването на тавана е важно да се извършва с метални анкерни пирони/дюбели, а размера е въпрос на личен избор ... стандартно се използва 6/35, така че в твоя случай даже се преосигуряваш.
Takezo Sensey - модератор
totko написа:
Благодаря ти!Много хубава снимка, на която се виждат и кръстатите връзки, както и шишовете за окачване за които говореше Баш Майстора .
Снимката е моя, конструкцията е с моите две леви ръце правена . :cool:

Тема "Съвети за малък като площ окачен таван" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: