• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
Стефан - майстор
Извинявам се, ако така си го възприел. Не съм искал да обидя никого, просто ми се вижда твърде елементарен проблема.
velsi - Почетен майстор
Ни най-малко не съм се обидил, не се притеснявай. Просто днес се замислих над това и ровейки из форума реших да попитам. Иначе сега ми хрумна да опъна примерно канап или някаква тънка тел напречно на CD профилите и просто да сложа ватата отгоре та да не ми се пречка докато поставям и завинтвам плоскостите.
leonardo_vd - модератор
velsi написа:
Ни най-малко не съм се обидил, не се притеснявай. Просто днес се замислих над това и ровейки из форума реших да попитам. Иначе сега ми хрумна да опъна примерно канап или някаква тънка тел напречно на CD профилите и просто да сложа ватата отгоре та да не ми се пречка докато поставям и завинтвам плоскостите.
Виждаш ли как умните идеи идват от самосебеси. Но не забравяй че ватата е желателно да се препокрие с около2-5 см ако е от тази минералната на руло.
tomnet - помощник
Здравейте! За таван 4*4 метра достатъчна ли е еднореда конструкция от ЦД профили или ще е недостатъчна? Необходима ли е за тези размери да се прави кръстосана конструкция? Благодаря.
leonardo_vd - модератор
ами то дали е кръстосана или еденична няма значение каква е стаята по долемина а дали имаш възможност да слизаш надолу с тавана. Така че ако ти е ниско, задължително правиш с еденична конструкция
tomnet - помощник
Благодаря ,Леонардо. Като гледах в сайта различни конструкции за таван,останах с впечатление , че има скоби за присъединяване на ЦД профил-перпендикулярно към ЦД профил. Има ли такива в действителност или всичко се постига чрез изрязване и съединяване с видии.Ако имаш възможност да ми постнеш някоя сглобка ,ще съм ти много благодарен.
leonardo_vd - модератор
Да има такива скоби и се казват "кръстата връзка"
Утре ще ти ги щракна и ще постна снимките.
Здравейте,

Трябва да направя таван с гипскартон в подпокривното пространство на една къща. Таванът ще има геометрия, както е показано на картинката. Досега никога не съм се занимавал с такова нещо и всичко е ново за мен. Та реших да ви питам. Въпросът е как да се закрепи гипскартонът в краищата, които съм означил като детайли А и В. Мисля си че е възможно да стане с CD профили както съм ги нарисувал. Но може би има и по добри начини, за които аз не се сещам. Освен това не знам как да направя връзката между двете платна в Дет. В. Може би с някаква ивица (профил). Искам да се получи ясно изразен ъгъл, видим отдолу, в хубава права линия.

Благодаря предварително на всички, които се отзоват с мнения и предложения за това как да се решат тези (надявам се малки) проблеми.

Прикачен файл

detail_roof.jpg
detail_roof.jpg (27.26 KиБ) Видяна 10036 пъти
leonardo_vd - модератор
Ами на хоризонталната част от тавана обръщаш конструкцията перпендикуларно на тази на наклонената част и свързваш всяко CD с последния от наклона, като ги зарязваш около5см и завиеш с копчета. Така правя аз и до сега там нямам сцепена фуга, а мисля че това те притеснява.
Transporterr - специалист
ето и една идея ,но е нужно по прецизно премерване
Изображение

зарязването остава от горната страна на картона ,нямаме фуга няма вътрешен ръб -няма и проблем :cool:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "таван" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: