Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
The_FAN - специалист
Анубис написа:
E , аз нали това правя , питам, преди това четох , а още преди това в хола тавана съм го слагал с мой приятел който се занимава с това , така че смятам че имам някакви ЕЛЕМЕНТАРНИ познания наблягам на елементарни, аз само му помагах в дупченето и монтажа на плочите но едната конструкция няма нищо общо с другата , при хола монтажа на тавана стана с директни окачвачи и шишове , а при втората не мога да ползвам директни окачвачи и гледам да огранича до минимум шивовете за да не пречат и така стигнах до 6 - в средна точка на тавана където ми се стори че би поддала конструкцията

Май верно си на тема "Шев и кройка" :)
желая ти бързо възстановяване... и нашата професия си крие рисковете
А тавана мисля си ще изкара - само е прекалявай с товарите отгоре
Анубис - специалист
благодаря , бе то шев имаше ама откъм кройка им куца , кривичко се получи .Според теб , трябва ли да сменя , пластмасовите дюбели на шишовете с метални анкери ? И....момчета ако не сте виждали какво може да направи едно УД когато паднеш върху него , мога да ви покажа......внимавайте не е шега работа
The_FAN - специалист
aз съм страдал също....ама щом те влече - покажи :)

Мисля си и аз, че не е лошо да ги смениш - това поне става лесно.
Ще го натовариши ще го забравиш...пластмасата старее...знам ли
принципно не е правилно от никъде...
Анубис - специалист
естествено че ще ги сменя , щом има и малка вероятност да падне предпочитам да го направя наново отколкото да го мисля , благодаря за съвета , а за показването то не е много приятна гледка бях на смяна на превръзка и си я снимах раничката за спомен , като се качвам на стълба да съм вече по внимателен , все пак годинките си казват думата........пък и подобрих личният си рекорд от 6 шева :lol: на 15
Последна промяна от Анубис на вт юли 28, 2009 12:55 pm, променено общо 1 път.
tassel - специалист
Здравейте! Имам намерение да правя нещо такова, като на чертежчето. Мнения за конструкцията. Нещо да се добавя или да се маха? :?

Прикачен файл

таванче.jpg
таванче.jpg (131.83 KиБ) Видяна 4534 пъти
batvili - напреднал
нещо за махане-половината профили :-D
The_FAN - специалист
Много UD-та бе мой...

картона не се монтира както е на рисунката (вътре в UD-то)
...ама ти сигурно знаеш...
The_FAN - специалист
Много строго взе да става...
Прави се като на картинката - ще изглежда така.
За разстояние 30 см. CD-та не са нужни.
Не знам какво ще е, но на мен ми стои тежичко... :)
Успех

Прикачен файл

1.jpg
1.jpg (34.24 KиБ) Видяна 4183 пъти
tassel - специалист
Да, точно това е идеята. :) Ами тези УД-та по средата само за картона ли да ги хвана. Поне там, където се съединяват две парчета картон, не трябва ли да сложа едно ЦД? :)
The_FAN - специалист
по принцип може, но е излишно.
Ако завиеш UD-то за картона следваш простото правило - завиваш на бавни обороти и БЕЗ ДА ПРЕВЪРТА рапидката в картона (звиваш докато спре да влиза). И си ОК.

Няма падане после :)

Тема "имам нужда от съвет за таван и преградна стена" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: