Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
Pooh - майстор
А вътрешните ъгли? Опс - забравил съм и 15 м завършващ профил за скритото.
Не ти видях нито кръстати връзки, нито копчета, нито шпакловки в сметките ... връщай се на поправка и опитай пак.
И виждам, че дори не си си направил труда, да провериш, за какво точно спориш:
KnauFer написа:
50 л.м. -цд
50л.м. -уд
20м2 -картон
12 -окачвача /12 -железен дюбел
кутия дюбели PVC
винтове -половин кутия
претектор-16л.м.
Материалите идват малко над 150 лв. - изинявам се за неточноста ми ,но чак сега погледанах схемата по-подробно , човека не иска чело на скритото - значи от труда веднага вадя 50 кинта :) !

Ест. че шпакловката е с материалите ..
Това в коя точно схема/снимка/мнение го прочете?

И последно, да разбера, дали съм разбрал правилно - при теб шпакловката ВИНАГИ е 5лв./м², така ли, без линеен метраж при обръщания? В смисъл няма после да има "Ама тук трябва да смятаме на линеен метър" или "Това ще е по-скъпо, защото ..."? Щот нали знаеш - каквото кажеш - това трябва да е финално! Анекси - само при допълнителни работи!
ivanovrg - специалист
извинявам се че се намесвам в спора ви
аз не разбрах как точно измислихте това второ(долното) ниво да е 3см
Pooh - майстор
ivanovrg написа:
извинявам се че се намесвам в спора ви
аз не разбрах как точно измислихте това второ(долното) ниво да е 3см
Борда на скритото трябва да е 3см. И не сме го измислили ние, а питащия, на който не му пука особенно и ето - почнахме да си мерим ... мастарите :wink:
ssmmaaa - специалист
KnauFer написа:
marto написа:
KnauFer написа:
Преди да направиш фигурата ,трябва да направиш основен таван - за да ти станат нещата както трябва .
Фигурата не е сложна - това за напаравата й, на земята и закрепянето на тавана с дюбели -няма да го коментирам ..
Ако беше от Бургас ,бих ти я направил с оновния таван - труд за около 250лв. с шпакловката да кажем 350 ,материалите не са повече от 80-100 лв.
Ако по-прочетеш малко форума - вярвам ,че би могъл да си я направиш сам .
:wink:
Не можах да разбера какво точно ми казваш ..
10м2 таван и 10м2 фигури х2.70 м2 картон = 54лв.
имаш и 50 лв. профили колко стават ?
а да ,половин кутия винтове и 10 окачвача .. айде нека са 120 лв, :) Аз имам и профили и картон и др. - може да излезе и по тънко :D
Материалите са 10лв м2,а ти като имаш профили картон и др. ако си ги плащал как ще излезе по-тънко? Моят извод е че са ти ,останали' от някъде!
ijs - специалист
Авторът на темата иска луксозно изпълнение на тавана... но дали ще е така. Аз на негово място щях да изпълня по просто и по комфортно за себе си! Имам предвид по-малко пари, по лесно изпълнение и... стаята ми да стане по-топла!
Последна промяна от ijs на пет дек 07, 2012 9:44 pm, променено общо 1 път.
ivanovrg - специалист
аз разбрах, че той си го е измислил
но как ще се изпълни
там е въпроса
не че няма начин,но все пак...
по добре първо го убедете да смени размера :)
Pooh - майстор
ivanovrg написа:
аз разбрах, че той си го е измислил
но как ще се изпълни
там е въпроса
не че няма начин,но все пак...
по добре първо го убедете да смени размера :)
Сега верно ме накара да се замисля. Не за друго, а че май съм надписал профили ... Иначе съм сигурен, че и на 4-5 см. би се съгласил, като види разликата 3->10 (горе-долу толкова е дал двете нива). Иначе 3см. става без UD, а директно с челно лепене на ивиците ... повече време отнема, но става здраво, стига да има кой да го плати. :wink:
А единственото в което се опитвам да убедя, който и да е, е че всяка дейност изисква определени материали и тези материали имат някакъв стойностен минимум, под който е хубаво да не се опитва да слиза, ако не иска да реве после "Измамиха ме!", "Всички майстори лъжат!" и т.н. Криза има, но само в главите на хората - щом искаш кашкавал, ще си вземеш и парички за него - няма да се пазариш на касата в магазина. И от друга страна, ако вземеш най-евтиното сирене, не би следвало да се учудваш, че няма мляко в него. :wink:
KnauFer - специалист
12 мм. картон,дъно + 18мм УД =30 мм.,чело [-(
Pooh - майстор
KnauFer написа:
12 мм. картон,дъно + 18мм УД =30 мм.,чело [-(
Не мисля, че 18мм-овите профили са сред масовите, а и цената им не кореспондира по никакъв начин с изложената от теб - би ли проверил пак сметките, защото ако ползваш Ригипс профили 18мм, само за 100-те метра написани от теб, ще ти свърши бюджета.
KnauFer - специалист
така е - ще скочи цената !

Тема "Помощ за този таван" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: