Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
шоп - майстор
:-)
Благодаря за разясненията.Наистина не ми е оставало време да направя опита с вде различни ивици.А гипскартон имам в гаража.
Просто споделих какво видяш и ме учуди.

Само да спомена, че това не бе силикон, още по малко акрилен. Лепило бе, защото ми демонстрираха как две парчета с фаска се чупи не снадката, а картона около тях.
Тани - модератор
шоп написа:

Само да спомена, че това не бе силикон, още по малко акрилен. Лепило бе, защото ми демонстрираха как две парчета с фаска се чупи не снадката, а картона около тях.
Точно това имам предвид като споменах по-горе рязката граница хартия -гипс! Единственото което придава здравина на гипскартона е хартията или армировъчната лента. Замисли се как режеш картона - нарушаваш само целостта на хартиения слой и здравината отива по дяволите! И какво правят онези "специЯлисти" - не стига че все едно режат по две ленти в ГК , но пък и го оставят без лента и по-важното - без профил отдолу!

Виждам , че задаваш тези въпроси без да се заяждаш , затова съм склонен да ти отговарям подробно и да ти давам примери и насоки за реални тестове. Ето ти още един тест :

Целта е да се видят разликите при различните методи на фугиране на "рязания кант" От някой останал ГК отрежи парчета така че да ги снададеш едно към друго около 10-20 см , но е важно всичките снадки да са с еднаква дължина за да е коректен теста . Засега ми идват на ум три различни метода , но ако колегите се сетят за още - да допълнят!

1. Както са ти показали без лента, но не използвай специални продукти , а най обикновен фугопълнител - какъвто си използваш по принцип. Направи и фаската както са ти показали!

2. Със стъклофазерна лента.

3. Със лента тип мрежа

Постави ги на земята и ги фугирай - без профили . Чак на другия ден , за да е сигурно че са изсъхнали пробвай да ги огънеш за да видиш какви ще са резултатите! Ще се радвам да ги споделиш и тук , за да не се налага всеки да ги прави самостоятелно!
шоп - майстор
При метод номер 1 отсега знам какво ще стане-нищо:-)

без армировка фугопулнитела няма да го бъде, нали?

Наистина не се заяждам а питам и искам да науча нещо ново. Преди 3-4 години когато си правих преградните стени вкъщи не бях открил този форум и карах по усет. Лепещата мрежа която е на ролка слагах на фугите а тази тъничката ( дори не знам как се казва) я слагах прегъната Г образно между стената и тавана в ъгъла.

Добре, че тогава не ми се е налагало да правя таван, защото щях да напраскам профилите прфез 60 см а това се оказва неудачен вариянт когато го правиш за себе си или държиш на реномето си ако си професионалист.

Скоро ще работя с гипскартон на тавана на къщата ми и ще опитам здравината в напречно и надлъжно положение на еднаква ширина ивица:-)
alfafen - специалист
Специални благодарности към всичи които помогнаха с идей и съвети,най вече на Тани :) .Като за първи таван мисля че се получи добре утре ако ми остане време ще кача и снимки :partyman:
alfafen - специалист
Извинявам са за закъснението ето и снимките които бях обещал http://alfafen83.snimka.bg/other/tavan.527127.20189309

Тема "Въпрос относно окачен таван" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: