Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
Темата беше,до колкото си спомням за Куполи.сателитните 4инии са в други теми.относно мателиала-обикновен строителен гипс.Изработва се на маса.Цената е според големината на елемента
The_FAN - специалист
Това се интересувахме и почваш бааааавно да поднасяш инфо.
Значи ги правиш ти. Първи отговор.
Смяташ да споделиш как ги правиш впредвид името на форума или ще си го спестиш ? На маса много неща се правят - фирми, семейства деца даже, заговори... мани, мани...

Тук споделиш ли нещо е редно да го обясниш, едва ли ще ти вземе хляба някой, пък ако това те притеснява защо споделяш....

Както и да е надявам се скоро да споделиш повече.
По какъв начин фиксираш картона от тавана към края на купола ? От снимките е видно, че там няма профил...

По някакъв начин армираш ли самия купол ? Само с гипс ми се струва крехък, но може и да не съм прав...
На маса както казваш много неща могат да се правят,вклю4ително и куполи :lol:Купола се състои от два детаъла които в последствие при монтажа се залепват.Естествено 4е се армира,ние исползваме нещо като кал4ищата за ВиК,само 4е ги поръ4аме от Гърция на големи ролки.В слу4ая тука 6те имаме скрито осветление и борда пак 6те е отливка,краищата на купола се обкантват с УД профил и картона се хваща за него,както ти е ясно.Надявам се да бях достатъ4но из4ерпателен :cool:
citrofen - специалист
Как придаваш форма на отливката? Какво ти служи за матрица?

На снимката изглежда доста добре направено, поздровления!
:)
The_FAN - специалист
Вече почва да става доволно :)
Отговори и на колегата че ме е изпреварил :)

И аз те поздравявам за изработката - има хляб в това, така че действайте
Току виж съм те потърси скоро да ми отлееш някое чепато нещо....ма имай впредвид че просто с купол няма а се разминеш :lol: :lol: :lol:

Успех
LKK - специалист
:? Ама това не се ли прави като в ортопедията?
Слагаш матрицата и върху нея си лепиш мокрите марли с гипса.
Резултата зависи преди всичко от това, което е отдолу.

Тема "пояснения в рисунки и чертежи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: