• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 17
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
nv952 - майстор
днес копая канал за кабела на димера.И имам едно затруднение.Ще махна радиатора и искам да направя стената от към прозореца с гипскартонени плоскости както тавана,но нещо конструкцията от профили ме затруднява след малко ще пусна няколко снимки за да стане по ясно.

Прикачен файл

P051013_1409.jpg

Прикачен файл

P051013_1410.jpg
nv952 - майстор
това са снимките на формата която искам да направя като на хоризонталната част ще има няколко саксии по ~2 кг всяка.На снимките се вижда как съм сложил единия профил на земята а другия вертикално но незнам дали така се прави този вид сухо строителство.

Прикачен файл

P051013_1432[01].jpg

Прикачен файл

P051013_1433.jpg

Прикачен файл

P051013_1434.jpg ЧЕрвената линия Е ръба

Прикачен файл

P051013_1432a.jpg така трябва да изглежда

Прикачен файл

P051013_1432.jpg ширината на цялата част е 4м
gogitko - специалист
Зад радиатора няма ли да има ГК ? Кутия ли му правиш? Трябва отгоре да е свободно та да ходи топлото нагоре.
nv952 - майстор
радиатора ще го откача защото съседите не ползват и бяхме 3-4 апартамента с парно и го спряхме.Сега съм с климатик.Пък и по добре ще изглежда без радиатор.
gogitko - специалист
От двете страни на прозореца и на трегера няма ли да слагаш.Поне с такова чувство останах от снимките .И това от долу не е ли много напред от стената.Виждам че монтираш УД директно върху паркета което не е много хубаво.
nv952 - майстор
аз си нямам никаква представа.в главата ми се явява една идея и ще пробвам да я обясня на някоя снимка.А относно паркета дето му викаш-това е балатум който и него няма да го има а ще бъде с ламинат пода.Само да уточня че под балатума е панел.
Сега направих една схема дано ти стане по ясно.
със синьо съм отбелязал УД профилите които ще са на 10-12см от стената.
после са пак УД профилите на земята отстрани на стените и на 2 см под прозореца.
с жълтия правоъгълник съм отбелязал ГК който ще е отгоре.
С зелено(светло зелено) съм отбелязал ЦД профилите
и окачвачите както е на една от снимките.

Прикачен файл

P051013_1749.jpg ЕТо до тук стигнах.
МИслех ме кабелите отиват към тавана и къртих най горе но намерих някви тръби но не и кабели.После решех да ги проследа от розетката и тръгнах да ги търся но се оказа че минават край касата на вратата но всичко приключи добре за сега измислих плана къде ще е захранването и от къде за минават кабелите.Интересно ми е че проводниците са директно замазани в мазилката.

Прикачен файл

P051013_1432.jpg
gogitko - специалист
Целта е да се изолира цялата стена, а не само от долу.Аз бих постъпил ето така понеже и мен ме чака същото като при теб.Първо бих облякъл трегера така че да се получи обръщане на дограмата от горе .След това обикаляш с УД като почнеш примерно от горния ляв ъгъл на дограмата с парче до стената ,след това по лявата стена, пода , качваш по дясната стена и завършваш с парче до десния горен ъгъл на дограмата.От двете страни на прозореца слагаш по един ЦД така чеда обърнеш дограмата от ляво и дясно .ЦД-тата влизат отдолу в УД на пода и горе в парчетата УД.Между двата ЦД захващаш едно УД на ниво на долния ръб на прозореца така че да обърнеш дограмата и от долу.След това редиш между УД-тата още няколко парчета ЦД както си показал.И директни окачвачи за ЦД според дължините.Смятай предварително къде ще са фугите на ГК така че от долу да има ЦД.
nv952 - майстор
Преди малко щях да питам нещо и сега се сетих.
С какви винтове се закрепват окачвачите за ЦД профила
nv952 - майстор
ок.9мм ще станат нали? Изображение
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 17

Тема "Окачен таван с лед осветление в панелен апартамент" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: