• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
kari - напреднал
:prayer: :prayer: :prayer: Ти си страшен .Огромно БЛАГОДАРЯ

Сега,отказване няма така,че остава твърдо Stucco-то. :)
За материалите ще се постарая всичко да проуча /с майстора ще се видим към края на месеца/.Стените ми ги издават на гипсокартон,тои ще си ги обработва вече по-прецизно.
Имам само едно въпросче /ще направя коридора и кухнята с венецианска,а там влага няма/ за да е по лъскаво ваксата е задължителна -така ли е?
Леле какво ме чака :igitt: ,ще продължавам да пиша /то сега се почва де/.
А и колко е нормално да поиска твърдо на кв.м. /без матерала/?
W123 - специалист
Не,не е задължителна.
Ако се използва качествена мазилка и майстора е добър няма да видиш разлика а може да я усетиш.Когато е без вакса ръката се плъзга много повече отколкото ако има,което първоначално ако се замислиш не би трябвало да е така.
Варовите мазилки имат много добър блясък но са много по-трудни за работа.За това повечето хора предпочитат акрилните.Акрила няма този блясък и стои малко по-мазен.Нали правиш разлика между бляскаво и лъскаво.Имаше една тема в раздела за Бои и декорации специално за този вид мазилка и има много снимни.Можеш да я рзгледаш.Мисля че се казваше "Отново за венецианска" или нещо от сорта.На някои снимки имаше снимана Spatula Stuhhi а на някоя друга някакви акрилни боклуци.

За труд незнам честно колко да ти кажа.Да споделят колегите от София.Може някой да я направи и за 15 друг пък за 30,за 40...зависи колко е добър.
kari - напреднал
Тази тема я разгледах,обаче докато не видя на живо явно разлика трудно ще направя /кое е мазно, и кое е бляскаво/.Но поне вече съм яко запозната какво ще искам :)
Извинявай,че ти зададох толкова много въпроси ,взех ти здравето направо :|
Със SS колко долу-горе излиза /труд+материал/ цвят бяло и червено?
има ли някои представа :computer:
W123 - специалист
Онези хубави цени които ти дадох горе са ориентировъчни за SS.
Я погледни тук и направо се обади да видиш какв оферта ще ти предложат.Може да ти хареса.
http://www.skycolors-bg.com/contacts.php

Е вече ако разгледаш сайта и мъжа ти ще хване къра,казано по народно :-D
W123 - специалист
Цитата е от една друга тема за кухня и става дума за едни прекрасни плочки:
kari написа:
...само да спомена, че са доста скъпи а и не винаги ги има в наличност,още чакам доставка за черни /40/40 цена 203лв.кв.м...

Eeeee...не!Ти ми разби всички фантазии!
Ако не я снимаш тази твойта кухня просто не те познавам (не че те познавам де :-D ). Не кухнята,цялата мансарда да снимаш!!!Абе викам аз тази мома Kari какви венециански мазилки са я подгонили,какви плочки си мисли че си е харесала...а тя каква била работата.
Няма начин тогава.Слагай Spatula Stuhhi колкото и да излезе.
Като те гледам си жена с вкус и за теб това е единственото решение.Хващай добър майстор който е работил със SS и скачай в дълбокото.
kari - напреднал
W123 понеже май само двамата си пишем /то другите спецове явно нямат време даже и за един съвет, ама за иронични подмятания са първи/ да ти споделя, вече си харесах и паркет за детската.Поне там мислех ,че ще мина по тънко ама на, 60лв.кв.м :partyman: опияних се от цени /ама отивам днес да го купя/.За Spatula Stuhhi няма мърдане и милиметър,твърдо съм решила /а за майстора незнам,дано се справи добре,и дано работи с мерак/.
Накупила съм и санитарията, ама няма как да я снимам,че е в магазина /моята дружка е собственик, и я държа на склад там/ и там имаше зор -черна тоалетна и черно биде /за вграждане/,сега немога да намеря черна мивка и то малка /че няма място за голяма,абе голяма теснотия/.Пускам снимки на душ кабината която си взех и на паркета за детската. :)

Прикачен файл

PLX_904_L_85X153X215.jpg
PLX_904_L_85X153X215.jpg (39.23 KиБ) Видяна 7629 пъти

Прикачен файл

DSC01751.jpg
DSC01751.jpg (53.78 KиБ) Видяна 7629 пъти

Прикачен файл

DSC01756.jpg
DSC01756.jpg (81.97 KиБ) Видяна 7629 пъти
ribnikolaevi - майстор
Малко късно се включвам, но готова ли си да промениш по-генерално идеите за жилището си? Имам предвид следното - да усвоиш коридора пред детската стая. Аз лично не харесвам да давам по 1000 евро на квадрат за коридор, още повече, че при теб това е място с нормална височина, а не е скосено. Но трябва да приемеш компромиса за преход /лично според мен преход към детската стая си е предимство - има повече контрол/. Ако ли не, едва ли ще ти пречи преходът да е към спалнята.
Идеята ми е следната: обединяваш детската стая и коридора. Т.е. от антрето влизаш директно в новата дневна. Освен това преместваш стената между стара кухня и детска в посока стара кухня, така че да разшириш новата дневна. Печелиш:
1. Две бани, едната е частна, само за спалнята или детската /тук нарушаваш малко законодателството, тъй като дърпането на мокро над сухо не е позволено, а това правиш като взимаш коридорчето пред банята, но кой ли ще разбере, че си го направила. Важното е качественото изпълнение, да няма течове и няма да те усетят/;
2. По-голяма и просторна дневна, която става център на обитаването на жилището.
Ако все още не е късно помисли по въпроса :-D
Идеята е много груба и търпи доизпипване, просто ти подхвърлям нещо принципно ново.

Прикачен файл

600_185_2.JPG
600_185_2.JPG (42.75 KиБ) Видяна 7606 пъти
kari - напреднал
Ето и проекта за баня, модела за детската и спалнята :)
Извинявам се за малко размазаните снимки :wink:

Прикачен файл

spalnia.jpg
spalnia.jpg (58.06 KиБ) Видяна 7603 пъти

Прикачен файл

DSC01759.jpg
DSC01759.jpg (41.42 KиБ) Видяна 7603 пъти

Прикачен файл

DSC01764.jpg
DSC01764.jpg (35.85 KиБ) Видяна 7603 пъти
kari - напреднал
ribnikolaevi, много ти благодаря,че се включи.Идеята ти ми допада,но вече е много късно за преустроиства/бързаме да вземем ключа,да свърши ремонта и да влизаме,че няма къде да живеем/ а и има още нещо- нямаме мазе нито таван /а имаме багаж ужасно много, мъж ми е ловец и рибар,та ако можеш си представи за какво иде реч/.Така,че немога да се откажа от вградения гардероб,иначе рискувам да се вижда цялата цигания от въдици и щуротии.Все пак съм ти благодарна ,че отдели от времето си за да ми пишеш :) .
Natalka - специалист
Късно виждам темата......но да кажа, ако още те интересува.
1,Не е задължително използваната база за тъмните цветове да е по-скъпа, напротив
2,Ако материала е варов не става добре в тъмни цветове - стои някак матов
3,Ето ти и примерна цена за 1 кг: на варова основа - около 6,50/ бял/, на акрилна основа - /бял/. Грунда излиза - 0,20- 0,30 лв на кв.м
4,Ето и черно- 25 кг - 301,91 + оцветяване 98 лв= 399,91 лв. /за около 25- 30 м2/
Последна промяна от Natalka на ср юни 04, 2008 11:07 am, променено общо 1 път.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Окачен таван на мансарда -МОЛЯ за идеи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: