• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 17
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
ferrari4456 - специалист
Като ще го слагаш в гофре, сложи друг кабел, но не и мостов.Според мен е много грешно поне за мостовия да се слага в гофре.
По-добре си го закопай и махни гофрето, но ти си решаваш.Как е по-защитен с гофре?Може би от хора с перфоратори без опит.
До сега съм къртил в панелки, тухли и на много места и никога не съм наранявал кабел, а много пъти съм бил изненадван, че там има кабел, то си е до опит и начин на къртене.
nv952 - майстор
ОК.Според теб е грешно.Защо?!
ferrari4456 - специалист
Защото мостовия кабел се охлажда като е замазан и предава топлината на мазилката.Да предположим, че някой включи някой електроудред в този контакт.Виждал съм жената на съседа да включва два маслени радиатора по 3000W в двоен контакт единия в дневната, другия в кухнята посредством удължител.Какво ще стане с кабела, като е в гофрето и ако е в мазилката.
Това после със замяната на кабела, не е от най-лесните.Правил съм го в къщата на приятел и си е доста голямо...,накрая изкъртихме мазилката и сменихме кабела заедно с гофрето.Трябва гофрето при монтажа да е перфектно изправено и всякакви такива.Потърси из интернет има доста изписано дали мостов кабел да е в гофре или замазан.
nv952 - майстор
ferrari4456 написа:
Защото мостовия кабел се охлажда като е замазан и предава топлината на мазилката.Трябва гофрето при монтажа да е перфектно изправено и всякакви такива.Потърси из интернет има доста изписано дали мостов кабел да е в гофре или замазан.
добре това исках да разбера.Ще го замажа в панела,но сега канала е дълбок около 3см достатъчна дълбочина ли е? :partyman:
nv952 - майстор
Днес пристигна кабела 5х1.5мм
Шпакловах едната стена
Сложих трите конзоли и прекарах кабелите.

Прикачен файл

P121013_1652.jpg

Прикачен файл

P121013_1652[01].jpg

Прикачен файл

P121013_1653.jpg

Прикачен файл

P121013_1410.jpg
nv952 - майстор
финна гипсова шпакловка КНАУФ
ferrari4456 - специалист
А под нея какво е?
Имам впечатление, че ако отдолу не е с Knauf rotband или нещо друго после финната не седи добре.Само за много фин финиш е.
nv952 - майстор
АЗ четох от писаното по торбата но реших да е така.Под шпакловката на някои места съм махнал мазилката до бетона на други е до първото боядисване с вар (син цвят).Реших да не ползвам това което ти казваш защото се молучи идеално гладко просто съм впечатлен.(от себе си-колко добре съм можел да работя)
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 17

Тема "Окачен таван с лед осветление в панелен апартамент" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: