• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 43
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
confusion - напреднал
Здравей Тани,
така ли имаш в предвид?
http://images23.snimka.bg/005209259-big.jpg
Тани - модератор
Профилите са така , ни трябва да добавиш още един! Картона нка да си остане като на предишната схема! На таван профилите се слагат на обратно , спрямо конструкцията на стените! За таван по принцип скарата се прави през 50 см. Така един картон (200см) е хванат за 5 профила.Нефабричните кантове са на профил и вероятността да се напукат е по-малка. Фабричните кантове не са захванати с профил , но на тях се слага лента и се полага повече материал и по тази причина си стават и те здрави!
Писах по принцип , защото в твоя случай няма застъпване на нефабрични кантове!
confusion - напреднал
Мисля, че схванах идеята - като на дясната снимка, надлъжно са CD-профилите, 3 на брой, а картона е на 2 парчета с фабричната си ширина от 120см и едно малко с ширина ~10см.
Нефабрични кантове ще има само по стените с дължина 248, 143, 258.
http://images23.snimka.bg/005213306.jpg

Сега след като прочетох цялата тема се присетих :? , че трябва да има и окачвачи, които вероятно трябва да са (в моя случай) по 2броя на CD-профил през около 85см.
Тани - модератор
confusion написа:
Мисля, че схванах идеята - като на дясната снимка, надлъжно са CD-профилите, 3 на брой, а картона е на 2 парчета с фабричната си ширина от 120см и едно малко с ширина ~10см.
Нефабрични кантове ще има само по стените с дължина 248, 143, 258.
http://images23.snimka.bg/005213306.jpg

Сега след като прочетох цялата тема се присетих :? , че трябва да има и окачвачи, които вероятно трябва да са (в моя случай) по 2броя на CD-профил през около 85см.

Точно това на дясната картинка имах предвид! За да ти е по-лесно , понеже нямаш прави ъгли по тавана , започни със средния картон. Монтирай го по средата така че да е под прав ъгъл със дългата атена , без да се съобразяваш под какъв ъгъл е с профилите. След това ще ти е много по-лесно да вземеш размерите на другите два картона :idea: По този начин ще имаш прави ъгли на всички картони откъм дългата стена , а и ще избегнеш парчето от 10 см!
confusion - напреднал
Благодаря за съветите Тани, за момента не схващам само как мога да избегна парчето от 10см, т.к. цялата дължина е по-голяма от два пъти ширината на лист гипсокартон (2х1,20м). Като го направя ще пусна снимка за експертно мнение :-)
Тани - модератор
confusion написа:
Благодаря за съветите Тани, за момента не схващам само как мога да избегна парчето от 10см, т.к. цялата дължина е по-голяма от два пъти ширината на лист гипсокартон (2х1,20м). Като го направя ще пусна снимка за експертно мнение :-)

120+120+10= 250
65+120+65= 250
60+120+70 =250
50+120+80 =250

Хайде да не продължавам :-D
Takezo Sensey - модератор
Тани написа:
confusion написа:

120+120+10= 250
65+120+65= 250
60+120+70 =250
50+120+80 =250

Хайде да не продължавам :-D
само дето ще ти трябва , и още един лист картон , и после ще имаш доста фири , ...вкарай в едниния край 10 см. лента и шпакловай ...няма ядове
Тани - модератор
Може и така да стане , но така или иначе му трябват три парчета! А ако не започва с фабричния кант към стената ще му е по-лесно да шпаклова после! А лично за мен са по-ценни като остатък две парчета с фабричен кант 55х200 , отколкото едно 110х200! Въпрос на приоритети :-D
Takezo Sensey - модератор
Тани написа:
Може и така да стане , но така или иначе му трябват три парчета! А ако не започва с фабричния кант към стената ще му е по-лесно да шпаклова после! А лично за мен са по-ценни като остатък две парчета с фабричен кант 55х200 , отколкото едно 110х200! Въпрос на приоритети :-D
естесчвенно че може , само дето третото парче , ивицата от 10 см. може да извади от 2-те фири дето стават на по 120 см. и да срешне челата на някое ЦД....
Тани - модератор
Прав си :wink: Професионално изкривяване! При мен картона не е проблем! Винаги има къде да влязат всякакви парчета!

confusion , мисля , че за твоя случай съвета от последното мнение на takezo е най-икономичен!
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 43

Тема "Въпроси относно монтирането на окачени тавани" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: