Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
kikaha - напреднал
Предварително се извинявам че може темата да не е точно за тук но проблема е комплексен.
Ще правя таван от гипсокарон с едно ниво на детска стая 2.8м./2.8м.
мога да си позволя снижаване на тавана максимум 15см.всъщност си мисля за около 10. М-у тавана и плочата мисля да сложа вата стаята ще се осветява с лунички мислих за 6 бр. 50вата на 12 волта как става монтажа на тези лунички не пречи ли ватата тоест не се ли нагрява от тях и трафовете. трябва ли да слагам паропреградна мрежа/и сега имам известен проблем с мухал/ апартамента е северозападен изолиран с фибран отвътре, не изолиран отвън за сега но му идва времето.
formulabg - специалист
за ватата не се безпокои то не гори, но може да отрежеш ватата покраи луничките за да има по голямо пространство около тях.
а за инсталацията има доколкото знам те се вържат паралелно(успоредно). Но по добре викни един електричар да ти го направи като хората :wink:
kikaha - напреднал
ами аз това съм учил навремето ел обзавеждане така че с това ще се оправя тези дни ще постна някоя снимка на това което съм замислил благодаря на първо време още едно въпросче как да закрепя уд профили на стени по които има залепен стиропор шпаклован с мрежа трябва ли копая за да хване здраво за стената
formulabg - специалист
ами има два варианта или с по дълги дюбели или просто пъхаш УД профилите и в Ц-тата в края им сложи по един директен окачвач
The_FAN - специалист
и за какъв хуй тогава са УД-тата ?
Да тежат ?
С дълъг дюбел е верния отговор !
formulabg - специалист
аз му предлагам варианти тои както си иска таи да го направи :wink:
БАШ МАЙСТОР - специалист
без УД ?- скара през 40см. окачвача в близост до стената,
със УД?- скара през 50см. окачвача в близост до стената ,УДто с винтове през 15см без да превъртат,
парофолио не трябва,не си таванско на къща?
това колко ще паднеш зависи от денивелацията на стария таван,
пи стандартана луна и на 6см си се охлажда
kikaha - напреднал
ето направих този чертеж с разположение на цд през 50 см. и разположение на директни окачвачи през 60 см. по дължината им.
моля кажете добре ли е така трябва ли здължително да слагам цд по надлъжните страни на плоскостите гипсокартон /отбелязано е с червени точки/
и още един въпрос така направената конструкция може ли да бъде монтирана с друг тип окачвачи така че да слезе по надолу от10 сантиметра колкото е височината на директните
kikaha - напреднал
Изображение

имам проблеми с качването сори.
vidrata - специален-специалист
БАШ МАЙСТОР написа:
без УД ?- скара през 40см. окачвача в близост до стената,
със УД?- скара през 50см. окачвача в близост до стената ,УДто с винтове през 15см без да превъртат,
парофолио не трябва,не си таванско на къща?
това колко ще паднеш зависи от денивелацията на стария таван,
пи стандартана луна и на 6см си се охлажда
Мисля че бъркаш двата щата .Това с винтовете става ако стената е от ГК.
Като писа Фена -дълъг дюбел -пирон е истината

Тема "бъдещ таван от гипсокартон питане за осветление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: