Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
faiskoto - специалист
имаме сериозен проблем и тарся съвети от вас! много съм разочарована от новото строителство! :x и така в началото на т.г си взехме жилище ново строителство и мислехме че всичките ни идеи ще се осъществят до момента в който съседите ни не си взеха два апартамента и ги преустроиха на мезонет-това си го решават те но когато почнаха да избиват бетоната плоча за стълбите прозрях края на идеята да си направим окачени тавани! защото се оказа чи кабелите за тока и тръбите за водата са вградени директно в бетонната плоча ! липсва и замаска!така че като започнем да пробиваме за окаченият таван ще нараним я тръба я някой кабел! ако е важно кабелите са на различни нива вкопани в бетона а трабите над арматурното желязо но бетона е с размер 15 а не с 20 като при по старите строежи! също плана на архитектарна токовете и вик-то не съответстват от проекта и изпълнението! може ли да се изгради конструкция от единия до др край на тавана и така да не се пробива на много места тавана но дали ще е здраво така! а тези опънати тавани могат ли да се правят на нива или за тях пак се прави конструкциярмного искам да си раздвижа тавана но с тоя проблем май ще се отказваме!
velsi - Почетен майстор
Няма такава конструкция, но пък си има детектори за тръби, кабели, арматура....
faiskoto - специалист
е да но тези устройства точни ли са? ами за вик-то как? поне да имаше замазка а то само бетонната плоча!
Последна промяна от faiskoto на пет сеп 05, 2008 10:46 pm, променено общо 1 път.
velsi - Почетен майстор
Точни са. Особено по-професионалните. За ВиК-то пак така.
faiskoto - специалист
благодаря ти но нещто ми е притеснено с тези машинки а и кой знае какъв разбирач ще се появи така че си мисля дали не е по добре да си викнем хора специалисти?
velsi - Почетен майстор
Е, какво ще си викнете вече си е ваш проблем. Нали не си забравила, че форума е "Направи си сам" и тука ни вълнуват и разискваме малко по-други неща.
faiskoto - специалист
разбира се че е направи си сам но в случая се сблъскваме с проблем който не зависи само от нас! все пак мисля че форума е и да понаучим нещо и да се забавляваме а също и да майсторим ако ни се отдава! само да кажа че много нещта с помоща на форума сме си сътворили!
velsi - Почетен майстор
faiskoto написа:
само да кажа че много нещта с помоща на форума сме си сътворили!
Е, радвам се, че е така и че сме били полезни.

Тема "проблем!!!!!!!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: