Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
jewel - напреднал
преди месец ми правиха окачен таван с гипс картон на целия апартамент.всичко по реда си-запълване на фугите с поставяне на лента м/у отделните листове.още тогава забелязах,че някои от фугите м/у отделните листове са доста големи-около 4-5 см.майсторите ми казаха,че няма проблем-с гипса всичко се оправяло...и така до 2 дни след като си тръгнаха въпросните майстори-които ми бяха препоръчани...само 2 дни след майсторлъка таваните се нацепиха-по-точно станаха на цепнатини точно по фугите-напукаха се един вид(не знам точно как да го обясня :? )естествено им се обадих веднага и им казах какво е станало.отговорът им беше,че понеже сградата била доста стара и ставало някакво разместване,че от там :shock: ама само 2 дни след като си тръгнаха?!не знам какво да правим,още повече,че вече не си вдигат телефоните пишман майсторите-бяха обещали,че ще дойдат да си оправят грешката..сега обаче знам,че няма да дойдат и направо полудявам от яд :evil: какво предлагате,някакви идеи?благодаря предварително
Spaidy - специалист
Почисти старата шпакловка на "майсторите", грундирай, купи си унифлот, сатен или някаква шпакловачна смес за гипсокартон, купи си лента и шпакловай фугите отново. В форума има тема за шпакловането: как и етапи на действие.
Наистина е кофти да попаднеш на некадърници. Не се ядосвай всичко се връща, а още повече че проблема ти е лесно поправим.
Успех ти желая колега!
pesho - специалист
Пробвай да ги намериш,няма да е трудно, и да си го оправят.Преди тва як пердах...Иначе за да се оправи,щом казваш,че е имало фуги 4-5 см.,сваляш и ГК .Хубаво е да се провери и метала-сигурно и той мърда,щом са такива майстори.Наново пренареждане/затваряне плътно на ГК,без фуги.И после шпакловане.Иначе пак ще пука.Успех
bisplus - специалист
На коя фуга станаха напукванията-на късата или на дългата?
miroslav_kn - специалист
Просто слагаш отново лента но от тази самозалепващата микрофибърна мрежа и шпакловаш. Мисля че няма да имаш проблеми
petrov_ - специалист
miroslav_kn мисля че на фабричната фуга се слага самозалепваща лента а на другата стъклофазерна поне аз така правя.не казвам че е правилно
Стефан - майстор
jewel написа:
..и така до 2 дни след като си тръгнаха въпросните майстори-които ми бяха препоръчани...само 2 дни след майсторлъка таваните се нацепиха-по-точно станаха на цепнатини точно по фугите-напукаха се един вид(не знам точно как да го обясня :? )естествено им се обадих веднага и им казах какво е станало.отговорът им беше,че понеже сградата била доста стара и ставало някакво разместване,че от там :shock: ама само 2 дни след като си тръгнаха?!не знам какво да правим,още повече,че вече не си вдигат телефоните пишман майсторите-бяха обещали,че ще дойдат да си оправят грешката..сега обаче знам,че няма да дойдат и направо полудявам от яд :evil: какво предлагате,някакви идеи?благодаря предварително
За голямо съжаление, такива са всички прехвалени майстори. Такива са и 90% от изявявящите се за майстори и тук, във форума. Фиктивни фирми на посредници/ Профи строй, СХЛ, и т.н./, фиктивни майстори, майстори, разпродаващи инвентара си, абе.... Аз имам една стара мистрия/от поне 30 г./ и една тесла от 1924 г, и не мога да се разделя с тях.

За такива майстори съвета ми е следния: Намери няколко яки момчета, и им дай координатите на въпросните майстори. Вярно, ще струва пари, но поне ще дойдат да си оправят бакиите.
jewel - напреднал
днес побърках телефона на единия от майсторите и след незнам кое подред обаждане-ми вдигнаха от другата страна..утре уж щели да дойдат за да огледат..аз така ги заплаших,че нямаше как и да получа друг отговор.мн съм разочарована-плащаш за качество и насреща-нищо!не знам дали и какъв вид действие ще предприемат за оправяне на таваните..фугите се появиха и в двете посоки-съфорумец беше задал такъв въпрос към мен.надявам се утре като или ако дойдат да оправят нещата.на всички ви мн благодаря за съветити и предложенията..а това с боя си го мислех и аз :-D
Spaidy - специалист
sasooooooooo написа:
4-5 СМ? :megaeek: или ММ? :?
Невъзможно е да е 4-5 см защото иначе ще седи във въздуха. ЦД профила е 6 см. демек да хваща по 3 см картон. с други гуми казано повече от 2 см няма как да е ама .... няма значение и толкова не е добре да има.

Тема "проблем с окачен таван" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: