Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
pep - специалист
Мисля да направя от гипскартон или друг материал .
Нещо по-елементарно впредвид скромните ми умения и почти никакъв опит в тази сфера .
Бихте ли дали някаква идея или да поразгледам някъде , мисля примерно за нещо овално с размер до 50-100см с лунички окачено или по-раздвижено и лесно за направа . Благодаря предварително на отзовалите се :)
Тани - модератор
Трябва да имаш предвид , че луничките имат насочена светлина и ако разчиташ това да е основното осветление ще останеш разочарован(а) от резултата!
pep - специалист
Хм , за 20м2 помещение казваш няма да се получи добре с лунички сложени на нещо окачено в средата . Проблемът ми е , че искам искам леко да се "раздвижи" тавана с нещо такова а и да е фунционално , гледам продават се всякакви осветителни тела , но някак си каквото съм гледал ще седи изкуствено сложено - като притурка залепена за тавана и ще се набива на очи а ми се ще да не прави голямо впечетление , някак си по-дискретно да стои и естествено :?
Тани - модератор
20 м2 си е доста голямо помещение за няколко лунички разположени в една точка . Трябва да помислиш и за допълнителни източници на светлина , които не е задължително да са на тавана! Може да сложиш и няколко аплика на стените или да импровизираш и да си ги направиш от гипскартон и тях и да им сложиш лунички , които да светят към тавана и да отразяват светлината от там! Това е само една идея , но ако се замислиш съм сигурен , че ще ти се родят още , които не са свързани непременно със закупуване на готови осветителни тела !
neillmakoli - специалист
За 16 квадрата стая която е спалня колко лунички и по колко вата трябва да се сложат за да е достатъчно като осветеление?
naB4o - специалист
neillmakoli написа:
За 16 квадрата стая която е спалня колко лунички и по колко вата трябва да се сложат за да е достатъчно като осветеление?
На една кола колко бензин трябва да й се сложи за да измине 16 км?! :)
Има значение колко осветено искаш да е, има ли прозорец, колко е не само площта ами и височината, има разлика между 2.40 височина и 3,40; също така дали да е равномерно осветено и ще разчиташ ли и на нощните лампи и т.н.
Тани - модератор
И още - накъде са насочени , как са разпределени в помещението , какви са цветовете на под , стени , таван и още доста неизвестни!
neillmakoli - специалист
:) Цветовете на мебелите ще са орех и ламината ще е тъмен,тапетите ще са червени,има прозорез,височината на стените е 2,70.
Евентуално на нощните шкафчета ще има нощни лампи.
Като разпределение луничките мисля да се сложат на няколко места на тавана а не точно по средата, макат че ми се въртеше идея да се сложи някаква лампа или полюлеи по семпъл в средата а луничките да са по краищата,и да са на отделни ключове.
Тани - модератор
Ако си сложиш лампа в средата , тя ще поеме основното осветление , така че където и да ги сложиш луничките и колкото и да са , все ще свършат работа защото ще са само за фоново осветление!
pep - специалист
Тани написа:
20 м2 си е доста голямо помещение за няколко лунички разположени в една точка . Трябва да помислиш и за допълнителни източници на светлина , които не е задължително да са на тавана! Може да сложиш и няколко аплика на стените или да импровизираш и да си ги направиш от гипскартон и тях и да им сложиш лунички , които да светят към тавана и да отразяват светлината от там! Това е само една идея , но ако се замислиш съм сигурен , че ще ти се родят още , които не са свързани непременно със закупуване на готови осветителни тела !
Става сложно с аплици и др. , трябва да им търся токозахранване , елтехник , ключета , да се кърти , замазва наново а всичко е на шпакловка и хич ме няма по токовете а пък не ми се умува много и времето тече .
Идеи нямам никакви почти , каквото разгледах тук и в нета снимки на окачени тавани , не си харесах нищо за целта подобно . По магазините каквото гледах цените на готови осв. тела са стресиращо високи и меко казано неприемливи .

Тема "Идеи за осветително тяло" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: