• 1
  • 2
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
Здравейте,на всички.
Пуснахме претстенната на всички помещения и дойде ред на таваните,но те са от тухли.Не знам каква е тази технология и това няма значение.Проблема тум е че тези тухли са много крехки/ронкави/,и дюбелите/пирон-дюбел// не дьржат изобщо.пробвахме с дюбел за кухини/тухли/-пак не дьржат-тоестне могат да се завинтат до края,а превьртат.След това пробвахме с по-дьлги дюбели за кухина-сьщия проблем.След това пробвахме с по- малка бургия/5мм./за дйбел-6мм.пак сьщия проблем.
Някой може ли да помогне с някакьв сьвет при тази ситуиция.
Не можем да завинтим поне един дюбел по средата на окачвачите.
velsi - Почетен майстор
Не е от тухли, а има наредени тухли върху кофража преди бетона. Едно време така се правеше уж за изолация. Просто пробвайте с много дълги дюбели да хванете в бетона зад тухлите.
Благодаря за отговора.Ще пробваме с по-дьлги дйбели и ще пиша отново.
BanoTheWolf - специалист
Има едни дюбели, ма не знам как им викат :? Те са на винтова основа. Дупчиш, навиваш го с тризчотката например и след това навиваш болта. Става за тухли, тъй като шкафовете ги закачихме на стените от гипсокартон ( отдолу тухла) с тях и доста добре се получи :) Успех с начинанието...
Takezo Sensey - модератор
Винт (рапида) в дупката до дюбела ...без да превърта .

Винт директен монтаж за дограма ... :idea:
Здравейте.Идеята за винтовете за директен монтаж е добра,но пак испускат-пробвахме и така.Тавана както писах е само от тухли,не е такьв-какьвто писа velsi./тухли над кофража и тогава изливат бетона/,токова нещо виждам за пьрви пьт,незнам даже как се казва тази технология.Пробвахме всякакви дюбели-пак не става,и накрая решихме да вземем шпилки/6мм./-шайба с гайка под директния окачвач и шайба с гайка над тавана.Утре ще пробваме така,трябва да снимам това изпьлнение и да качвам снимки.
В една от стаите на тази кьща е направена малка фигура от ГК миналата година,и сега става интересно...
След като са започнали МАЙСТОРИТЕ тогава са установили че никакьв дйбел не хваща там,и са решили проблема така:
Пробили са едни огромни дупки в тавана/3броя/от там минават CD-направо през тавана и са ги захванали за дьрвените греди на покривната конструкция-това е една много "яка" гледка,а дупките,през оито минават CD са запушили с пяна.
Тези 3 CD дьржат цялата конструкция на фигурата-наистина незнам как,само на три места...луда работа.
Ако някой има мнение по вьпроса нека да пише.Аз мисля че трябва да има нова тема вьв форума-най-невероятни неща и гледки.
а защо не пробваш с химически анкери.е верно че са малко скъпи ама.... :)
The_FAN - специалист
takezo написа:
Винт (рапида) в дупката до дюбела ...без да превърта... :idea:
Това не е предстенна обшивка бре... таван над главите на хората...много весел експеримент.
housedoktor - майстор
kajiva написа:
Здравейте,на всички.
Пуснахме претстенната на всички помещения и дойде ред на таваните,но те са от тухли.Не знам каква е тази технология и това няма значение.Проблема тум е че тези тухли са много крехки/ронкави/,и дюбелите/пирон-дюбел// не дьржат изобщо.пробвахме с дюбел за кухини/тухли/-пак не дьржат-тоестне могат да се завинтат до края,а превьртат.След това пробвахме с по-дьлги дюбели за кухина-сьщия проблем.След това пробвахме с по- малка бургия/5мм./за дйбел-6мм.пак сьщия проблем.
Някой може ли да помогне с някакьв сьвет при тази ситуиция.
Не можем да завинтим поне един дюбел по средата на окачвачите.
Има ли метални греди в конструкцията?Ако има това ми прилича на " пруски свод" Ако е така -внимавайте той е важна структурна част
timo1 - специалист
тия тухли неможе да седят сами във въздуха,през 50-70см.имат железобетони греди а може и железни да са :?:
  • 1
  • 2

Тема "Таван от тухли-не бях виждал такова нещо,моля за сьвет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: