Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
ivo3d - помощник
Здравейте,

извинявам се предварително за елементарния въпрос, който може би се е и дискутирал, но съм съсвем нов с таваните и всъсщност сега ще правя първият.

Идеята ми е съвсем проста - окачен таван, абсолютно прав, който стига на около 10 см от стените, със скрито осветление (LED или луминисцентни лампи, не съм решил още) и лунички отдолу.

Питането ми е има ли нужда по ръбовете да има нещо като борд, или разстоянието от около 10см е достатъчно малко за да не се вижда ръба на гипсокартона. Прилагам и снимка. Много ще съм благодарен ако дадете и съвсем кратки насоки за монтирането на този таван.

Благодаря.

Прикачен файл

okachen.jpg
okachen.jpg (42.99 KиБ) Видяна 5027 пъти

Прикачен файл

primer.jpg
primer.jpg (75.47 KиБ) Видяна 5027 пъти
lambov - специалист
Желателно е да има борд !
Spokoiniq - майстор
За баня ли?Във вида на снимката ако банята ти не е с голям прозорец и перфекна вентилация...аз не бих.
ivo3d - помощник
Не не, за спалня става въпрос. И в коридора сигурно ще направя по същия начин.

Просто тази снимка ми попадна...
Matchless - специалист
Тавана ще падне много ниско така.А ако се направи само с едно ниво няма да изолира добре.
ivo3d - помощник
В смисъл? Идеята тук не е да изолира, а чисто декоративна. Искам да се получи нещо като като на снимката.
Matchless - специалист
Щом си решил да го правиш така прави го.Няма нужда от борд пък и да има трудничко ще се сложи на 10 см разстояние от стените и ще се шпаклова.Самият ръб на картона го шпакловаи,аз ползвам пластмасов профил "П" за такива случаи,но може и с ъглопротектор.Помисли и как ще нивелираш профилите,дали ще пускаш поли или ще се пробваш без тях.

Тема "Елементарен окачен таван" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: