• 1
  • 2
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
borisov3252 - напреднал
Искам да направя окачен таван на всяка цена таз година. Но бюджета ще ми е доста свит. Искам да спестя от всичко. Предстои ми основен ремонт на ЕЛ. инсталацията. Спрял съм се на растерен таван, но вместо минерал-фазерни платна да поставя гипскартон. На растера съм се спрял, защото е мобилен и позволява ремонти на етапи, по лесна поддръжка. Искам мнение профилите L и T могат ли да издържат конструкцията от 10 кг на кв. като дюбелите ще са със сериозен запас.
ivanovrg - специалист
интересно ми е как точно ще спестиш
ГК е широк 1,2м,но понеже е скосен в двата края може да се отреже по 1 60см. парче,
а останалите 60см. се изхвърлят(иначе ще стои доста грозно)
и така всяко пано ще е на цена около 2 лева
след това трябва и боя и май цената идва като нормалните пана ( има и разни гипсови )
за икономия можеш да не ползваш 60см L -профил
тогава ще слагаш пана с дължина 1,2м
ulieliadi - специалист
Хе-хе става и без фира ако слагаш картона с гърба надолу и ако си купиш листове на 3метра :wink:
borisov3252 - напреднал
Благодаря, за мненията все пак живя в града на гипс картона "Видин" завода Кнауф е на 3-4 км, тук дори има и бракуван гипс картон (сгрешена маркировка) последния път взех гипсофазер от сметището изхвърлено с палета защото са сгрешили надписите на дебелината.

Преди малко ми се обадиха и по мой извод, с РАСТЕРНА конструкция излиза на същата цена като стандартния профил за гипскартон. Печеля мобилност на платната.
Pooh - майстор
ulieliadi написа:
Хе-хе става и без фира ако слагаш картона с гърба надолу и ако си купиш листове на 3метра :wink:
Не става, защото на гърба е подлепена хартията/картона от лицевата част и при боядисване "светва' един ужасно грозен ръб. От друга страна, може и само на мен така да ми се струва, клиентът за който правех тази изгъзица навремето си го хареса ... :?
Само един съвет за бъдещите експериментатори на подобни нововъведения - паната за растер не са 60/60, а 59,5/59,5 см.
ulieliadi - специалист
Е хартията е подлепена 5 мм - ти сам си си отговорил така че става, вервай ми :lol:
Pooh - майстор
Аз съм го правил и съм виждал резултата - грозно е! И подлепването не е 5мм, а доста повечко, дори с изрязване на 5-10мм и застъпване от профила, пак се вижда. Предупреждавам, само за да се има едно наум при токова изпълнение. Ако изпадне гипсофазер без пари е по-добре - няма фабрични ъгли, които да са заоблени.
ulieliadi - специалист
Стига си ми обяснавал глупости :wink:
Видимата част от растерния таван е 575мм, а подлепването сам си го мери :lol:

За красиво никъде не говорим, а за минимално количество фира(сиреч по-евтино) :roll:
jekasus - майстор
От говно дъвка искат да се направи без да се напрягат, пак че не търсят готов боядисан гипсокартон в определен цвят (засега избора е в само в три цвята) :lol: . А фабричната фуга - маламашка, гипсова шпакловка и малко работа.
  • 1
  • 2

Тема "Комбинаран окачен таван" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: