Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
Решил съм да направя тавана в хола, но проблема ми е че е доста голям.
Тавана е с размери 5метра на 3,80. Искам да бъде еднослоен защото е ниска стаята и искам да слезе максимум с 7-8 сантиметра. Знам, че дължината на профилите е по 3метра и се чудя как да стане.
parvev - специалист
има профили и по 4 метра
pesho - специалист
Има и съединения.Профилите се удължават,колкото си искаш.
sasooooooooo - "специалист"
Ако ще вграждаш лунички, предвиди дълбочина на тавана поне 13см.
Това е примерна схеме която направи за еднослойния "едноредов" таван, като UD Профила е хванат с дюбели през 40 сантиметра. А CD Профилите през 50см имат държат с дюбел на тавана. Мисля да редуван удължениете CD профили, съединенията да не са само в едната част на тавана. Дали ще се получи устойчива конструкция.

Изображение
svetliopi44 - Чирак...
Не здраво ,а ще е бетон ...малко си се престарал ... но ако не са ти кът парите давай така ...иначе държачите са ти на гъсто ,Цд то също ,, разминаването добре си го направил ...давай смело ...
ribnikolaevi - майстор
Очевидно е, че се е престарал, а на какво разстояние трябва да се поставят окачвачите на този таван стандартно?
simeonov_74 - специалист
ribnikolaevi написа:
Очевидно е, че се е престарал, а на какво разстояние трябва да се поставят окачвачите на този таван стандартно?

80 до 100см.
ribnikolaevi - майстор
Дано не приемеш въпроса ми като заяждане, но понеже се опитах да ровя в данните на Кнауф и там не успях да го намеря - това по тяхна спецификация ли е?
Моят таван е с проблеми и трябва да се преправя, но ситуацията е следната: ЦД-та през 40 см, окачвачи през 115 см, профилите са с дължина 3 метра, снадени на 3.45, снадката е 1.5 м.
Може ли проблемът да е в разстоянието между окачвачите /по-голямо от 80-100 см/ ?
manobg - специалист
Не е чак толкова голям тавана. Моя е 8 на 5 метраи е начупен. Твоя ще стане супер лесно но според мен си реди ЦД-тата така, че всяко второ да се застъпва до половината от листа. Така както си го наредил в момента ще ти е доста по трудно за изпълнение.

Прикачен файл

tavan.jpg
Направих набързо схемата.
tavan.jpg (46.2 KиБ) Видяна 7288 пъти

Тема "Съвет и идея за голям таван." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: