Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
plamenpanajotov - специалист
Най после съм готов ето я конструкцията почвам ватата

Прикачен файл

таван вата.jpg
таван вата.jpg (216.36 KиБ) Видяна 12114 пъти

Прикачен файл

ватата.jpg
ватата.jpg (178.41 KиБ) Видяна 12114 пъти
Cn0ko - помощник
и за какво ти беше 2-редовата конструкция
да дадеш още 50-60 лв ли
:?
Pooh - майстор
Cn0ko написа:
и за какво ти беше 2-редовата конструкция
да дадеш още 50-60 лв ли
:?
Защото ТАКА се прави! Единичната скара, пак трябва да е кръстосана, но и там не се спестяват пари. За 50-60 лв. икономия, който иска да рискува качеството и сигурноста - нека да го прави. Все пак форума е "Направи си сам" и се предполага, че повечето хора които питат нещо искат да си го направят вкъщи. Та все си мисля, че е ужасно глупаво да спестиш дребни сумички (сравнено с разходите по ремонтите) и да рискуваш цялостно съсипване на направеното.

Толкова обстоен съм, защото напоследък пак чета тук-там "професионални" мнения, как едва ли не, конструкцията е излишна.
chapara - майстор
При това отстояние от тавана двойната е напълно излишна,нека и други да разбират ,ако може :roll:
Pooh - майстор
При каквото и да е отстояние трябва да има кръстосана скара и монтажните профили да не са на повече от 50см. един от друг (изпреварвам следващият пост, че и профилите могат да са на 60см.)

Който е твърдо убеден в обратното - нека ми го покаже като система, иначе всяко неподкрепено от официална система за изграждане (проспект на фирма производител) мнение, ще считам за крайно непрофесионално и подвеждащо.

Имам теория, че откакто ВСЕКИ почна да разбира от строителство и сградите почнаха да стават като ВСЕКИ - калпави. За всяка една операция в строителството си има определена технология! И всяко едно неспазване на технологията води до дефектиране в даден момент - рано или късно.
В началото на 90-те съм редил таван като обшивка - единична скара с профили на 60см. и с 9.5 мм картон ... наскоро ходих пак на същият обект, за преградни стени и скрито осветление. Таванът си седеше, но като сложих мастара се хванах за сърцето - развълнувано море! Поправката на човека, щеше да струва повече от направата, ако трябваше да я прави някой друг. Давам този пример, само за да е ясно и на хората, че малките спестявания водят до големи загуби.
Cn0ko - помощник
крастосаната скара не провисва така ли
:lol:
prascho - майстор
Pooh написа:

Толкова обстоен съм, защото напоследък пак чета тук-там "професионални" мнения, как едва ли не, конструкцията е излишна.
Тука май мечо има предвид мен прасчо :) .
Pooh - майстор
Cn0ko написа:
крастосаната скара не провисва така ли
:lol:
Да, ако дюбелите са през 1,50м и разстоянието между монтажните профили е >50см. , а между носещите >1,20м. Надявам се да съм отговорил достатъчно изчерпателно ;)
prascho написа:
Тука май мечо има предвид мен прасчо :) .
Не, нямам предвид теб определено - ти спориш подкрепен от достатъчно доказателства, за разлика от болшинството "саморасли майстори", които дори не са чували за СИСТЕМИ ЗА СУХО СТРОИТЕЛСТВО
kio - напреднал
Cn0ko написа:
крастосаната скара не провисва така ли
:lol:
не само че не провисва но и самата тежест се разпределя равномерно м/у профилите.Научете се че има СИСТЕМА ИЗМИСЛЕНА ОТ ФИРМИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ!!!!!Не се правете на всеможещи и всезнаещи всяко нещо направено извън тези системи е ИЗМИСЛИЦА на човека който я прави.
Ето ти и система номер-D113 на фирма Кнауф-образовайте се малко бе хора.В България всеки е майстор и разбира от всичко-(СМЕНИЛ СИ ВЕДНЪЖ ГУМИТЕ И СТАНАЛ АВТОМОНТЪОР)нещо като този лаф.Извинявам се че съм малко краен но форума е пълен с неадекватни и некомпетентни мнения-човека пита дали ви харесва и до къде е стигнал,а отговорите,що се бил набутал 50-60лв. :wallbash:

сажелявам но немога да кача снимката но си я намерете има толкова каталози на кнауф.Системата е D113-окачен таван с метална конструкция на едно ниво

ModEdit:Няма да е лошо да не пускаш 3 мнения едно след друго. Ползвай бутона промени. leonardo_vd

Прикачен файл

ok3.gif
ok3.gif (11.99 KиБ) Видяна 11936 пъти
Pooh - майстор
Не се хаби приятел - ще свикнеш ;)
Системите са накачени на доста места и са разисквани, но просто на някои хора все им се ще да изкритикуват нещо. Темата не допринася за нищо в този си вид, за което имам и аз вина и моля за извинение.

Тема "Един преглед на таванчето" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: