• 1
  • 2
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
manobg - специалист
Здравейте,

на път съм да започна гипсокартона на тавана но се притеснявам, че гредите имат леко отклонение например при голям сняг могат леко да подадат надолу и това да напука фугите. Дайде идея как да го окача за да избегна това.
Прилагам снимка.

Прикачен файл

tavan1.jpg
Става дума за тавана, ограден с червено. Другия е направен с МДФ панели.
tavan1.jpg (116.56 KиБ) Видяна 6053 пъти

Прикачен файл

tavan.jpg
Не се вижда добре тавана но в момента не разполагам с по-добра снимка. Довечера ще потърся по-хубава.
tavan.jpg (77.22 KиБ) Видяна 6059 пъти
laki1968 - специалист
сложи картон между гредите само,остави ги да се виждат-по хубаво е ,а и няма да се напука.........
housedoktor - майстор
Мисля ,че няма да се напука,правил съм подобни тавани няколко пъти и не съм забелязвал проблем.Другата седмица почвам подобно.С интерес ще следя темата :)
leonardo_vd - модератор
Виждам груба грешка при поставянето на картона по стените.
Иначе по темата: Прави си тавана, но задължително на кръстата конструкция. Няма да имаш проблеми, но ако си го правиш ти наблегни на разминаването на фугите, а не както по стените, защото тогава задължително ще се напука.
housedoktor - майстор
Окото на Леонардо хвана незастъпването на листовете,чак сега го забелязах...
jimmy_bar - специалист
leonardo_vd написа:
Виждам груба грешка при поставянето на картона по стените.
Иначе по темата: Прави си тавана, но задължително на кръстата конструкция. Няма да имаш проблеми, но ако си го правиш ти наблегни на разминаването на фугите, а не както по стените, защото тогава задължително ще се напука.
:2thumbs: Точно така доцент :-D и аз това щях да пиша.
manobg - специалист
За тези на стената знам. Те бяха първите ми стъпки и понеже още не са шпакловани, средния лист ще го повдигна и ще разместя фугите :)

А за тавана ще ги размина задължително и го правя с директрни окачвачи така ли ?
Lookout2 - помощник
както и на прозорците няма пистолет,иначе за идеята за картон между гредите само е много добре .Правил съм такова нещо и става много ефектно.За директните окачвачи зависи колко искаш да сваляш нивото на тавана и колко ти позволяват самите греди,и препоръчвам по дълги рапиди.Успех
manobg - специалист
Мислил съм за картон между гредите но вероятно няма да го направя така по няколко причини.

1. Гредите не са обработвани и не изглеждат много добре.
2. Бая зор ще видя защото е бая височко и трудно се работи.
3. Искам да сложа още един слой вата за по-голяма изолация защото над дъските са керемидите и лятно време много напича а зимата ще излиза топлото.

За сега съм сложил 10см вата между гредите и искам още поне 5см напреки между скарата дето ще я правя. С тези 15см се надявам малко от малко да изолирам от шум и топло.

Имам още малко работа по разчистването на помещението от боклуци и почвам но се чудя 12.5мм или 9.5мм картон да слагам. Какво е вашето мнение ?
leonardo_vd - модератор
manobg написа:
За тези на стената знам. Те бяха първите ми стъпки и понеже още не са шпакловани, средния лист ще го повдигна и ще разместя фугите :)

А за тавана ще ги размина задължително и го правя с директрни окачвачи така ли ?
Като ти гледам височината минаваш направо на ШИШ с бърз окачвач /анкер / Нареди първите/носещи/ профили напречно на гредите и така няма да се съобразяваш с гредите къде точно да са ти носещите.
  • 1
  • 2

Тема "Окачен таван на греди. Как ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: