Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
Здравейте на всички майстори и не чак майстори.
Започнах и аз да се мъча по малко, да измайсторя нещо в дома. Искам да направя таванче със скрито осветление. По-долу прикачам скицирано какво си мисля аз. Размера по дължина на стаята е 3,40 м, максималната широчина на куфарчето за скритото осветление (не знам дали се казва дори куфар) трябва да бъде около 50-55 см /на моята картинка разбирайте сбора на 1+2/ . С номер 5 съм обозначил основния таван. С 4 е пердето, а с 3 е челото. Въпросите ми са:
1. За дължината на 1 и 2 на двете стени се слага УД , но на дължината от 3,45 м трябва да се сложат и няколко ЦД-та. Цели ЦД-та ли се ползват за 1+2 или едно цд за 1 и друго цд за 2.
2. На размер от 55 см как да разпределя на какво разстояние от стената да ми бъде пердето /4/ т.е. колко да е "1" и колко да е "2". Предполагам, че мога да си ги направя както си искам, но вероятно има някакъв ориентировъчен стандарт - за да изглежда по-добре.
3. Каква да бъде височината на пердето "4" ?
4. Каква да бъде височината на челото "3" за да могат да се скрият луминисцентните тела ?
5. Къде да предвидя дупките за луничките ? На 1 или на 2 ?

Естествено въпросите за вас са елементарни, но аз наистина се опитвам да измайсторя нещо подобно за първи път. Благодаря Ви!

Прикачен файл

10.JPG
10.JPG (8.42 KиБ) Видяна 5500 пъти
Pooh - майстор
Надявам се поправките по твоята картинка да са ти от полза. За луните - най-добре е да са на 1. 1 се получава 45см. - достатъчно малко и ако ти е кът CD-то, може и само на снадките да сложиш ... но имай предвид че с CD-тата се отвесира и пердето, та лично моя съвет е през 60см.
Успех.

П.П. това UD над тавана е, ако е 2 нива, иначе ако само скритото ще се изпълнява - игнорирай го, че ми писна да се редактирам :wink:

Прикачен файл

Skrito.jpg
Груба схема на разположение на профилите.
Skrito.jpg (20.08 KиБ) Видяна 5461 пъти
Takezo Sensey - модератор
Pooh написа:
Надявам се поправките по твоята картинка да са ти от полза. За луните - най-добре е да са на 1. 1 се получава 45см. - достатъчно малко и ако ти е кът CD-то, може и само на снадките да сложиш ... но имай предвид че с CD-тата се отвесира и пердето, та лично моя съвет е през 60см.
Успех.

П.П. това UD над тавана е, ако е 2 нива, иначе ако само скритото ще се изпълнява - игнорирай го, че ми писна да се редактирам :wink:
offtopic :ops:

Pooh :respekt: , време е да отвориш един ПУЦ !
Благодаря за разясненията.
Pooh от това което виждам ЦД слагаш само по дължината на 1 - на 2 няма т.е. си виси само края на картона
И още нещо - някакво приблизително размерче на 4 (пердето)
Pooh - майстор
10см. мисля че е достатъчно, освен ако не гониш определена височина. Идеята е бордът да стига горе-долу до половината, но и да не е прекалено трудно за обработка.

Такезо, чак ПУЦ ... хайде няма нужда - данъци, организации, туй-онуй ... тук си ми е екстра - на един човек да помогна - все е нещо :wink:

Тема "Таван на абсолютен лаик" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: