• 1
  • 2
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
shadowman - майстор
Привет, предстои да се направи окачен таван от 144 кв и търся съвети как да е по-евтино и да става бързо (аз ще го правя, но...). За сега съм се спрял на AMF http://www.strom.bg/amf.htm като пълнежа ще бъде някаква изолаци (фибран или нещо от сорта). Ето долу и снимка на обекта. Проблема идва от наклонения покрив.
Търся съвет за по-качествена работа и за подобен покрив, също така кажете ми как да се запушат дупките от ламаринения покрив, че ще тече вода а е лошо, аз се сещам за силикон за метал?...

Прикачен файл

DSC00205.JPG
DSC00205.JPG (176.1 KиБ) Видяна 12537 пъти
prascho - майстор
Здрасти, подобен покрив наскоро прави Ясен. Има тема : http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=6334

Това е единия вариант, ако искаш да оставиш наклонените участъци. Може да го направиш тавана и хоризонтален, като в този случай ще ти препоръчам да си направиш хубава топлоизолация. Аз наковах сачак върху гредоред, найлон за пароизолация, 4 слоя минерална вата /два слоя перпендикулярни на двата отдолу/, паропропускливо фолио най-отгоре. Пропуска парите нагоре и е хидроизолационно надолу.

Но първо си оправи покрива да не тече!!!
shadowman - майстор
Хоризонтален ще е, а заради наклона тавана ще виси на стоманена тел, виждал съм как става, но сега ще се наложи да го правя на практика.
prascho - майстор
shadowman написа:
Хоризонтален ще е, а заради наклона тавана ще виси на стоманена тел, виждал съм как става, но сега ще се наложи да го правя на практика.
Абе не ми звучи тази технология много стабилна. Забрави и да стъпваш отгоре когато стане готово.
shadowman - майстор
Няма да се стъпва, само ще си виси за да си има таван, че зимата трябва и да се топли.
shadowman - майстор
Ето какво направихме.
anmoll - специалист
shadowman, много интересно :shock: от какво го направи,ако ти прокапе покрива..няма ли да е сложно :?
shadowman - майстор
Дано не прокапе, тоест залепихме дупките с лепило, но пък при ламарината има доста конденз... В самите клетки ще се нареди нещо от рода на фибрана, нещо по-евтино... Инак системата Е AMF евтино и бързо и да не забравяме и лесно, е поизкривихме го малко, но без скеле на на височина 4 метра е трудно а и мазилката бе като развълнувано море. Горе има линк за магазина от където се купува.
marto - специалист
поизкривили сте го защото като се прави конструкцията тук там се слагат пана да върви права скарата.а дори и да прокапе е много по-безболезнено от картона - тука само сменяш паното и готово :lol:
shadowman - майстор
Продължаваме...

Прикачен файл

DSC00030.JPG
DSC00030.JPG (239.83 KиБ) Видяна 11325 пъти
  • 1
  • 2

Тема "Лесен и евтин таван" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: