Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
future - специалист
Поради наличието от скоро време на доста свободно време и на остатъчен материал който така и иначе е за моя сметка,реших да си поиграя с това нещо.И понеже на тази стаичка все още не им дошло време за ремонт ,го направих не по стандартния начин , а на земята- в гаража.Избегнах прахоляка и неудобството да работиш в помещение в което се живее.Окачването е следното-четери метални дюбела на бързи окачвачи.Леките колебания който се пораждат в главата ми са от към бързите окачвачи , за дюбелите нямам никакво притеснение.По принцип съм привърженик на директните връзки,това със защипвания не ми вдъхва вяра(от опит). За мое успокоение или не ,търся компетентно мнение за надежноста на окачването.Все някой се е сблъсквал с такава дилема.А сега пък ще ме питате колко тежи и размерите-?-100/115

Прикачен файл

Photo-00121.jpg
Photo-00121.jpg (29.04 KиБ) Видяна 3115 пъти
Последна промяна от future на пет дек 11, 2009 3:45 pm, променено общо 1 път.
housedoktor - майстор
не би трябвало да те притеснява надеждноста на тези окачвачи-те са създадени за тази цел.Само да са монтирани правилно
stoichkov - помощник
Ако вкарваш котвите в улейте на цд-то нямаш никви ядове.Един окачвач по принцип го дават да дьржи 80кг колкото и да не ти се вярва,така че не се притеснявай.когато правиш таван през 90-100 см по дьлжината на цд-то е нормално да слагаш окачвач .

бтв:Това отгоре климатик ли е какво е немога да горазлича,но то си е хванато сьс шпилки нали?
ivanovrg - специалист
според мен е лампа за вграден таван :)

би трябвало да е стабилно
един квадрат картон тежи 10-12кг.в твоя случай има картон отдолу и отгоре и като се извади отвора за лампата е не повече от 1,5 кв. плюс металите не повече от 30кг
future - специалист
Благодаря за мненията.Въпроса както вече бях писал е по-скоро за мое лично успокоение.По мои предварителни изчисления ,окачването би трябвало да издържи 100кг.Вярно или не,няма никакво значение ,защото в този случей е видно ,че тежеста е в пъти по-малко.Лекото притеснението беше във връзката анкер бърз окачвач към CD профил и по-точно състоянието на връзката при земетресение.Също така изхождам от факта ,че при таван натоварването на конструкцията се поема и ограничава в краищата и от към UD.И от лично наблюдение ,че повечето спуканите фуги на таван се дължат именно на разкачване на бързите окачвачи.Да тука идва въпроса дали правилно са монтирани,вярно.Всичко е влязло както трябва ,загънат в края шиш.Дано да няма проблем.Па то и при земетресение не се знае дали и тавана няма да падне.А и най важното че не ми е на главата докато спя.
Да това е съществуващо осветително тяло за вграждане.Само че не ми харесва идеята да го вграждам в картона,а ще си остане отгоре ,а отвора ще бъде бял плексиглас.Идеята е от рода на орнамент със скрито осветление.Като за сега този етап не предвиждам други осветителни тела .А ще използвам дефект=ефект.Лично за мен много добре се получава,като се има на предвид че това е малко от рода от нищо нещо. А това е най важното.

Тема "Мнение за надежност на окачване" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: