Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
subzero - специалист
интересува ме как мога да направя това като за второ ниво за скрито? в смисъл има ли си някакъв по лесен начин за начертаване и да ми е по лесно да си хвана после нарязания провил,например както за кръг се използва пърче СД и за тук да има някаква хитринка :) за да може да ми стане идеално еднаква овална форма, защото ако не го начертая преди това с молив а почна така да си захващам нарязаното ЮД примерно няма да мога да го направя идеално както искам да ми е :)

Прикачен файл

untitledфф.jpg
примерно как искам да ми е 2 ниво :)
untitledфф.jpg (7.25 KиБ) Видяна 9260 пъти
marto - специалист
Начертаваш си права линия от край до край,после от парче картон си правиш шаблон и го ползваш от двете страни
Малко набързо го обясних но е много лесно!!
subzero - специалист
можеш ли да ми го обесниш малко по подробно, защото нещо немога да го разбера :? само да дообесня че това ще е около 4 метра а и неискам да е с напълно овална форма като полу кръг а малко по леко овална :)
Crafty - специалист
Тани написа:
Изображение

Изображение
Това го има като информация в Тази тема, която за съжаление май никой не ползва, а е особенно полезна. Изобщо, някой ползва ли "Търсене" в този Форум?
subzero - специалист
Crafty това го видях и разгледах доста внимателно темата, но това не е ли как се прати кръг? а аз неискам да ми е формата на второто ниво с полу кръг, защото на 4 метра дължина ако хвана средата 2 метра и направя полу кръга прекалено ще ми изпъкне второто ниво :? дано да съм успял да обесня това което искам да кажа и дано съм разбрал правилно ти какво искаш да ми кажеш :)
Crafty - специалист
Кръг се прави с един пирон, канап и молив - тук е показано как се прави ЕЛИПСА. Това е което ти трябва - според дължината на канапа и разстоянието между двата пирона(рапидки), ще се променя и кривата. По този начин можеш да си направиш разчертаването и шаблони.
subzero - специалист
мерси мн за отг ти днес ще пробвам да видя резултата :)
vansistem - помощник
subzero,пиши дали си доволен от метода.Защото това е най-лесния а можеби и най-точния метод за чертаене на елипсовидни форми. :wink:
subzero - специалист
а какво използвате за въже? защото аз пробвах с връв но тя се разтяга и не става мн точно? мисля си за канап, но може би и тои ще се разтяга :? вие какво използвате ?
vansistem - помощник
Лично аз използвам корда от ел.машинка за косене на трева(продава се във всички железарии) с нея става прилично добре.

Тема "въпрос относно направа на форма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: