Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
minkata - напреднал
Здравейте всички майстори и аматьори като мен :) Решил съм да правя окачен таван във всекидневната покрай прозорците с нища за скрит корниз, като идеята е да сложа някакво скрито осветление, така че то да осветява надолу пердетата, когато се сложат на корниза. Може ли да ми препоръчате с какъв вид ще се постигне най-добър ефект- не търся осветеност, а по-скоро насочена светлина надолу. Ще съм благодарен също така и за някой съвет за евентуални тънкости при монтажа - до сега съм правил само предстенни обшивки и "кутии" на стени. Притеснява ме че ще се наложи на си завия вертикалната плоскост, която ще е от вътрешната страна и профилите на земята и след това да захващам конструкцията към тавана - иначе не виждам как ще бръкна да завивам винтовете - разстоянието, което съм планирал да оставя за корнизите е 15 см.
simeonov_74 - специалист
Подобен ефект, се получава с луничките, но те излъчват голяма топлина и мисля че не е много разумно да са в непосредствена близост пред пердето :? Ако монтираш луничките на ниската част(да не са скрити), мисля че ще получиш въпросният ефект, но ти си прецени дали ще те устройва този вариант. За друг вариант(тип осветление) не се сещам в момента.

За монтажа правилно си се насочил, че се прави на земята и след това се монтира на тавана. :wink:
новия12 - специалист
привет колега...точно с това и аз се заигравам в момента...само че трябва да монтирам скритото осветление в направения от мен таван...проблема е че ми трябват около 25 метра...а пък и цената не е евтина...за твоя случаи има силиконова самозалепваща лента в различни цветове..отделно ти трябва и траф за захранване.. метъра на лентата е около 12 лева а трафа е около 30 лв.. ако не си приключил с темата мога да ти дам координати..
minkata - напреднал
Благодаря за отговорите. Явно нещата отиват към диодно осветление (въпреки че исках по-естествена светлина) - наистина загряването на различните видове халогенни лампи е проблем, а с луминисцетни тела не знам дали ще се получи това, което искам. Тези дни ще си направя една пробна "инсталация" и ще тествам различни варианти. Ако има заинтересовани ще пусна снимки когато реализирам тавана.

П.С. Виждал съм осветителни тела за вграждане, които могат да се завъртат под почти 90 градуса(има огъната тръба, която може да излиза от тялото), но не знам с какви лампи са и как стои при тях въпроса с топлината. Някой ползвал ли е такива тела?
s.s.i - напреднал
Аз мога да ти предложа следното:
RGB модули за скритото осветление + RGB контролер с дистанционно управление.
С това постигаш какъвто си пожелаеш цвят с натискането на едно копче на дистационото.
Също така живота им е ненадминат :) консумацията на ел енергия да не говорим, тя е минимална.
RGB модули 19.00 лв/m (приблизителни цени)
RGB контролер с дистанционно 24.00 лв.
Захранващи блокове за LED осветлениe 15-20 лв. (приблизителни цени)

Мисля, че като го правиш, го прави както трябва!
minkata - напреднал
Здравей, къде мога да видя на вижо тези RGB модули? Цената в никакъв случай не е определяща за крайното решение....
8180 - майстор
minkata написа:
Здравей, къде мога да видя на вижо тези RGB модули? Цената в никакъв случай не е определяща за крайното решение....
http://www.bgled.com/category/1/gavkakv ... lenti.html
ribnikolaevi - майстор
Какво мислиш за това:

Прикачен файл

Skica_3.JPG
Skica_3.JPG (18.73 KиБ) Видяна 6970 пъти
s.s.i - напреднал
е тук има още снимки на дневни осветлени с LED
http://www.dianid.com/eshop/gallery/dnevni/dnevni.htm

Тема "Съвет за скрито осветление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: