• 1
  • 2
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
vladimury - специалист
Здравейте с колегите се хванахме да монтираме гипсокартон на едно хале, но собственика си беше направил вече скарата, ама от винкели 4мм. Та въпросът ми е някой знае ли по лесен начин за пробиване освен предварително с бормашина и след това коване? И да пробвах с самопробивни - не става или немогат да пробият винкела или се чупят. Ако питате пробвах с wurth и хилти. Ще съм благодарен ако дадете някъкви предложения.
simeonov_74 - специалист
Лично на мен ми се струва "мисията невъзможна" с пробиването на 4мм винкел.Не разбрах само директно картона ли искате да ковете за винкела? На пръв поглед най лесният вариант ми се струва е да наредите пенпердикулярно СД-та с кръстовидна връзка хванати за винкела.
torbalan - Дървен философ
предложете на собственика да ви подари винкела
а вие да купите ЦД-та и да изградите скарата наново
може и на далавера да излезете :)

иначе - бормашината, читави свредла, много псуване....
8180 - майстор
За да не се късат самопробивните, трябва да са по-едри като стъпка на резбата - 1-2 витки да се паднат във винкела.
Ако е приложимо в случая.
ivanovrg - специалист
а като го наредите ще се шпаклова ли?
Йорданов2 - специалист
"пробвах с самопробивни"?
Такова пробиване съм правил със самонарезните винтове с глава М10 и с перфоратор, а не с черните "тромпетни" за г/картон..
pavkatay - майстор
vladimury написа:
Здравейте с колегите се хванахме да монтираме гипсокартон на едно хале, но собственика си беше направил вече скарата, ама от винкели 4мм. Та въпросът ми е някой знае ли по лесен начин за пробиване освен предварително с бормашина и след това коване? И да пробвах с самопробивни - не става или немогат да пробият винкела или се чупят. Ако питате пробвах с wurth и хилти. Ще съм благодарен ако дадете някъкви предложения.
ами на тази скара подхожда да му заварите листове ламарина.-гледайте да не са по дебели от 3 мм да не тежи, че може да му падне тавана :)
pavkatay - майстор
housedoktor написа:
с това или подобно
http://www.hilti.bg/data/editorials/-8323/GX_Tools.pdf
те конструкторите на хилти сигурно са измислили и как да 'опънеш' комшийката , ако вече не ти 'става', ама си требват пари :?
а за този случай, ако не си заслужава инвестицията в подобна машинка (а щом има питане -явно е така) то ще стане с повече мускулна сила- свредла, винтове с по-голяма стъпка, заваряване на планки от по-тънка ламарина към скарата. но някак ЩЕ стане. успех :2thumbs:
ivanovrg - специалист
абе май както и да го правите,ще излезе по барзо и по евтино направо да се направи нова конструкция от ЦД профили
  • 1
  • 2

Тема "Рапидни винтове" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: