Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
alfafen - специалист
Здравейте немога да разбера при окачен таван носещ + монтажен профил, монтажният профил ли трябва да влезне в UD профила или носещият .Имам в предвид това http://www.knauf.bg/knauf/home.nsf/D11_2_7_2008.pdf страница 12 .Благодаря предварително :)
Тани - модератор
Разбира се че монтажния! Нали все пак трябва да хванеш картона за УД-то!
alfafen - специалист
Благодаря тани :-D .Имам и още един въпрос носещият профил захваща ли се за стената и как ,или само лежи на UD профила без да се окрепва
ivanovrg - специалист
хваща се за УД профила(в горния му край)
за по лесно режеш едно парченце от долния край на УДто за да можеш да бракнеш да завиеш видата
Тани - модератор
Не се хваща!

Виж картинката на 13-та стр. Аз за по-удобно обаче го опирам върху УД-то. Също така е ГРЕШНО да захващаш монтажния CD профил за UD-то . Нито с копчета предварително , нито след това с рапидките с които хващаш картона. А е важно CD- тата да се оставят малко по- къси (виж картинката) особено ако се монтират през зимата!

Прикачен файл

Картина без заглавие2.png
Картина без заглавие2.png (102.74 KиБ) Видяна 7879 пъти
ivanovrg - специалист
а мен са ме учили така

и са ме карали да свалям бордове да видят дали съм го хванал и става много лошо ако съм пропуснал

това на големи обекти,където проверяващи и проектанти са повече от работниците
но всеки сам си решава

Прикачен файл

100_0623.JPG
100_0623.JPG (11.35 KиБ) Видяна 7852 пъти
Тани - модератор
А на курса на Кнауф така са ни учили и за това са ми дали диплома! Ако те бъркат , значи и аз ви подвеждам!
pesho - специалист
ivanovrg,т'ва не е баш като он'ва.. :-D ...т.е.MF7 не е баш като носещото CD и MF5 като монтажното CD-тук KNAUF нещо го е оплескал с двойната скара..ако не е БГ приумица,де..
Отначало в Англия ни караха да хващаме MF7 за MF6A,после-да не го хващаме,ама ние пак си го хващахме,щото бяхме свикнали вече.
Тани,носещото CD e хубаво да не стъпва върху UD-то(вж.картинката),ама не е болка за умиралка...
Pooh - майстор
О, Велики фараоне :wink:
Ако може да се наместя сред светлината ти?! :razz:

Що да не стъпва бе човек, вместо да си спестим един окачвач и да си имаме начална точка за нивелиране, да се гърбим като на криви стени. Тогава за чии ни е UD-то изобщо, като може да се направи образцова плаваща конструкция? Честно казано не мисля и че е побългарена схема това. За хващането - нямам претенции - кой, както си прецени. Но наистина, кажи от какво изхождаш, да не стъпват носещите върху UD профила по стената?
alfafen - специалист
Майстори да не отварям нова тема имам още няколко въпроса .Ще направя конструкцията както е писъл Тани CD- тата да се оставят малко по- къси .Но ако носещите профили са през 50 см трябва ли да се отреже листа кнауф за да може на 1 цд да се захванат 2-та листа или единия лист кнауф си виси във въздуха.Или да се направи конструкцията през 60 см (но няма ли да имам проблем с монтажа на ватата после).След прочетеното из форума един колега монтира плоскостите с дългата страна успоредно на носещите профили а друг перпрндиколярно (как е правилно).И последно като взимах кнауфа и профилите момчето в магазина ми даде и самозалепваща лента за фугите (правилно ли е ) ? Извинявам се за глупавите въпроси но ми е за първи път .

Тема "Въпрос относно окачен таван" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: