• 1
  • 2
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
garvancho - помощник
Колеги, моля да ми обясните трябва ли на тавана в банята да редя два реда гипсокартон или мога да мина само с един? Има вентилатор с подходящ капацитет, ще има няколко лунички, финишното покритие ще бъде латекс. Предварително благодаря!
Последна промяна от garvancho на нед юли 04, 2010 11:25 am, променено общо 1 път.
Pooh - майстор
Два "реда" се правят само при специални противопожарни изисквания, иначе си е само по един. Единственното важно условие е гипсокартона да е Влагоустойчив (зелен), както и фугиращата смес.
evdoki - специалист
Докато сме на тази тема, откъде мога да закупя влагоустойчива фугомаса? Обиколил съм всички големи вериги, на двата магазина в Костенец съм поръчал от месец и нищо
ebahti - майстор
Ми тя всичката фугомаса си е такава.........некой те е фърлил на джанката :?
Pooh - майстор
Ебахти - тук се изказа неподготвен малко ... фугомасата е водоразтворима! Не случайно влагоустойчивате струва майка си и баща си.
Евдоки, за София върши ли ти работа да ти сведа някое-друго местенце?
Гара Пионер - Топливо,
Поларис - Орландовци,
Юнг - Ботевградско шосе
evdoki - специалист
Pooh благодаря. Събота ще посетя Юнг
ebahti - майстор
Pooh написа:
Ебахти - тук се изказа неподготвен малко ... фугомасата е водоразтворима! Не случайно влагоустойчивате струва майка си и баща си.
Гара Пионер - Топливо,
Поларис - Орландовци,
Юнг - Ботевградско шосе
за пръв път чувам бе...значи досега неколко декара бани съм ги фугирал с неправилната фугомаса,баси мамата :prayer: знам че има импрегнатор за фуги ........
The_FAN - специалист
ebahti написа:
Pooh написа:
Гара Пионер - Топливо,
Поларис - Орландовци,
Юнг - Ботевградско шосе
за пръв път чувам бе...значи досега неколко декара бани съм ги фугирал с неправилната фугомаса,баси мамата :prayer: знам че има импрегнатор за фуги ........

Фугирал си ги с обикновенни фугомаси, което не е грешка в комплект с импрегнатора. Pooh обаче иска да ти каже, че има зелен fuller i uniflot които са за тази цел. Ама у нас кое не е побългарено ?

P.S.: Аз и бани със сатен и колоркит съм виждал, което не го прави правилно.
Включването ми цели градивност а не заяждане. :wink:
garvancho - помощник
Допълвам въпроса си, предизвикан от една съседна тема. На схемата отдолу се вижда /ограденото с червено/ как на едната стена картона се закрепя за UD-то, а на другата не. Това ще рече, че срещуположните страни са захванати с рапидки, съответно другите две не. Да не би истината да е някъде посредата? :roll:
[imgИзображение[/img]

И още едно две въпросчета по схемата отдолу. Достатъчен ли е по един анкер на директен окачвач? Не съм ли се презастраховал с носещите профили, особено със средния в кухнята? :?
Изображение[/img]
  • 1
  • 2

Тема "Окачен таван на баня-схема" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: