Здравейте немога да разбера при окачен таван носещ + монтажен профил, монтажният профил ли трябва да влезне в UD профила или носещият .Имам в предвид това http://www.knauf.bg/knauf/home.nsf/D11_2_7_2008.pdf страница 12 .Благодаря предварително 
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
alfafen
- специалист
45 мнения в "Въпрос относно окачен таван"
Тани
- модератор
Не се хваща!
Виж картинката на 13-та стр. Аз за по-удобно обаче го опирам върху УД-то. Също така е ГРЕШНО да захващаш монтажния CD профил за UD-то . Нито с копчета предварително , нито след това с рапидките с които хващаш картона. А е важно CD- тата да се оставят малко по- къси (виж картинката) особено ако се монтират през зимата!
Виж картинката на 13-та стр. Аз за по-удобно обаче го опирам върху УД-то. Също така е ГРЕШНО да захващаш монтажния CD профил за UD-то . Нито с копчета предварително , нито след това с рапидките с които хващаш картона. А е важно CD- тата да се оставят малко по- къси (виж картинката) особено ако се монтират през зимата!
Прикачен файл
Картина без заглавие2.png (102.74 KиБ) Видяна 8031 пъти
ivanovrg
- специалист
а мен са ме учили така
и са ме карали да свалям бордове да видят дали съм го хванал и става много лошо ако съм пропуснал
това на големи обекти,където проверяващи и проектанти са повече от работниците
но всеки сам си решава
и са ме карали да свалям бордове да видят дали съм го хванал и става много лошо ако съм пропуснал
това на големи обекти,където проверяващи и проектанти са повече от работниците
но всеки сам си решава
Прикачен файл
100_0623.JPG (11.35 KиБ) Видяна 8004 пъти
pesho
- специалист
ivanovrg,т'ва не е баш като он'ва..
...т.е.MF7 не е баш като носещото CD и MF5 като монтажното CD-тук KNAUF нещо го е оплескал с двойната скара..ако не е БГ приумица,де..
Отначало в Англия ни караха да хващаме MF7 за MF6A,после-да не го хващаме,ама ние пак си го хващахме,щото бяхме свикнали вече.
Тани,носещото CD e хубаво да не стъпва върху UD-то(вж.картинката),ама не е болка за умиралка...
Отначало в Англия ни караха да хващаме MF7 за MF6A,после-да не го хващаме,ама ние пак си го хващахме,щото бяхме свикнали вече.
Тани,носещото CD e хубаво да не стъпва върху UD-то(вж.картинката),ама не е болка за умиралка...
Pooh
- майстор
О, Велики фараоне
Ако може да се наместя сред светлината ти?!
Що да не стъпва бе човек, вместо да си спестим един окачвач и да си имаме начална точка за нивелиране, да се гърбим като на криви стени. Тогава за чии ни е UD-то изобщо, като може да се направи образцова плаваща конструкция? Честно казано не мисля и че е побългарена схема това. За хващането - нямам претенции - кой, както си прецени. Но наистина, кажи от какво изхождаш, да не стъпват носещите върху UD профила по стената?
Ако може да се наместя сред светлината ти?!
Що да не стъпва бе човек, вместо да си спестим един окачвач и да си имаме начална точка за нивелиране, да се гърбим като на криви стени. Тогава за чии ни е UD-то изобщо, като може да се направи образцова плаваща конструкция? Честно казано не мисля и че е побългарена схема това. За хващането - нямам претенции - кой, както си прецени. Но наистина, кажи от какво изхождаш, да не стъпват носещите върху UD профила по стената?
alfafen
- специалист
Майстори да не отварям нова тема имам още няколко въпроса .Ще направя конструкцията както е писъл Тани CD- тата да се оставят малко по- къси .Но ако носещите профили са през 50 см трябва ли да се отреже листа кнауф за да може на 1 цд да се захванат 2-та листа или единия лист кнауф си виси във въздуха.Или да се направи конструкцията през 60 см (но няма ли да имам проблем с монтажа на ватата после).След прочетеното из форума един колега монтира плоскостите с дългата страна успоредно на носещите профили а друг перпрндиколярно (как е правилно).И последно като взимах кнауфа и профилите момчето в магазина ми даде и самозалепваща лента за фугите (правилно ли е ) ? Извинявам се за глупавите въпроси но ми е за първи път .
Тема "Въпрос относно окачен таван" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература