Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
avast3 - помощник
Здравейте!
Въпросът ми вероятно не е за този раздел. Ако модераторите преценят, нека преместят темата.
Намислил съм да изолирам тавана на коридора(гредоред) със стиропор и да налепя в/у него декоративни плоскости - пак стиропорени. Тази гимнастика съм я правил миналата година в кухнята и всекидневната, но искам малко да променя "технологията". В първите две помещения , след почистване и грундиране на варосаните тавани, се получи сравнително здрава повърхност. За залепяне на изолационните плоскости изполвах лепило за стиропор на Хенкел, в тубички за шприц пистолет. При тези криви тавани, с денивелация и кривини в порядъка на сантиметри, нивелацията на плоскостите би ми коствала твърде много лепило и щеше да се оскъпи много. Така,че реших да следвам кривините на тавана. Резултата е задоволителен, но може да стане и по-добре.
Сега съм решил същата операция да я направя с монтажна пяна за топлоизолации. Тя е по обемна от лепилото и се надявам това да помогне да мога да нивелирам плоскостите. Обаче, тук възникват два въпроса, които ме спъват:
- Може ли да се изпозползва такава пяна за фиксиране на плоскости в/у тавани?
- Ако може в/у тавани, то пяната дали ще се спои с варосана и грундирана повърхност?

П.П. Вариант с теракол и дюбели за закрепване - изключен. Изграждане на окачен таван - също.
torbalan - Дървен философ
пяната май лепи върху всичко, което не е мазно...

няма причина, да не се залепи за тавана
пък не виждам проблем да пробваш с едно малко парче някъде и след това да прецениш доволен ли си или не...
sspoko - специалист
Пяната не лепи веднага така че едвали ще е много лесно закрепването към тавана и изправянето на денивилацията но това са само предположения.
leonardo_vd - модератор
Нанасяш пяна на листа и след това по някакъв начин закрепваш същия за около 10мин. докат пяната дръпне. Пробвано е и държи. Като жокер мога да ти кажа един метод.
В зависимост от това колко е дебел листа стиропор взимаш подходящите винтове за дъво и някакви подобни шайби, нанасяш пяната и временно завиваш винтовете в 4-те краища и един в средата докато стегне пяната. Така повтаряш операцията докато приключиш. Има и друг вариант, но ще е по-добре ако постнеш снимки на помещението и материалите които ще ползваш.

ПП. Пяната задължително да е ЛЕПИЛО за топлоизолационни плоскости а не обикновенна монтажна пяна.

Тема "Изолация на таван от гредоред със стиропор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: