Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
ugeen - напреднал
Колеги ,предстои ми направата на растерен таван в кухнята и искам да го топлоизолирам.На последен етаж съм.Отгоре е плоча.Никъде не намерих подобно решение или поне никой не е писал за това.Всички постове са за гипскартонени тавани.Въпросът ми е как да го направя.Ориентирал съм се към вата за изолация,но колко сантиметра да сложа.Мисля,че стандартната дебелина от 5см няма да е достатъчна.Най-много ме вълнува как се закрепя тази вата .Полага се свободно върху паната на растера или трябва да се закрепи с някаква помощна решетка за тавана и после да сложа растерния таван.Трябва ли под вата(между нея и растера) да слагам паронепропускливо фолио.
Spokoiniq - майстор
Aз на остъклена тераса на последен етаж под стреха на скатен покрив наковах с дюбели за изолация 5см тежка вата, а растера ми е на 20-25 надолу, и той е Рокфон-вата с воал, трета зима нямам ядове.
ivanovrg - специалист
както е написал колегата
слагаш вата от тази с фолиото по тавана с дюбели
после облепи снадките на фолиото и върху дюбелите с тиксо(има такова като фолио)

отдолу си прави спокойно тавана

можеш също вместо вата с фолио да сложиш обикновена вата и под нея паронепропускливо платно(найлон)
ugeen - напреднал
Какви са точно дюбелите,от тези за фибран или някакви други .През какво разстояние да ги слагам ?
Spokoiniq - майстор
Същите, със широка шапка, по колкото сложиш, зависи от листа.Не знам схемата за дюбелите във фуга, обхващащи 2 съседни листа дали е приложима за вата, но защо не.
stenmark - специалист
Знам че може да не е много на място,обаче да попитам:знаеш ли какво ще стане с тавана след време?От влагата плаките ще станат като лодки,а и за да направиш такъв таван ще слезнеш поне 8см.И накрая цената му е по-висока от картона.

Тема "Въпрос за топлоизолация на растерен таван Армстронг" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: