Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
Добър ден, решил съм да си права окачен таван (зел съм идеята от снимката - много ми хареса ).
Значи до сега не съм правил окачен таван - ще ми е за първи път :)) Прочетох доста теми за направата на окачени тавани и използваните профили.
Нямам никакъв опит с използването на осветителните тела , които се вграждат в него и бих искал да ви помоля да ми кажете какви точно лунички да използвам - искам да са 3 по 6 лунички на 12V (на чертежа-червени , зелени , лилави), също така 4 квадратни осветителни тела с енергоспестяващи крушки - които съм предвидил за основно осветление , за да не разчитам само на луничките (на чертежа със светло синьо)
По ръба на окачения таван искам да има неонови търби с перваз (както видях в напречния разрез в темата за направа на окачен таван- с тъмно синьо на чертежа) - тези търби с какви размери се предлагат защото имам две чупки по 400мм и искам и там да сложа , за да си стане затворен контур със неонова сжетлина ?
В 4те правоъгълника със страна 110 мм също искам да сложа луминисцентни (бели) търби... Ето линк за луничките и квадратните осветителни тела http://www.viva.bg/series.php?s=48 http://www.viva.bg/series.php?s=360
(взел произволно от нета само за да спаза някакви размери на чертежа)

Моля да ми кажете дали е добро разположението на луничките, дали не съм прекалил с броя им , по колко вата трябва да са и с 3 трансформатора ли трябва да се свържат ?
Като го права ще искам разбира се да сложа по-качествени лунички с гаранция ,които не горат толко често ... Ако може съответно да ми кажете след време от каде да си ги закупя (Практикер , БауМакс, или друг магазин в София ...) , съотношение качество-цена ...
После ще начертая 'окачената' стена със плазмата...

Мерси предварително на всички и Весели празници !

Прикачен файл

314351-obiavi-obiava_0000082555.jpg
314351-obiavi-obiava_0000082555.jpg (45 KиБ) Видяна 5526 пъти

Прикачен файл

kircho.jpg
ето лин с чертежа, защото не се вижда много добре в поста http://kireto0.snimka.bg/architecture/o ... van.587089
ulieliadi - специалист
Според мен малко си попрекалил с броя на луните :? Можеш да ги понамалиш като си направиш сметка колко вата светлина ти трябва. Съвета ми е да ги направиш на 12волта с трафове на Релко. Ако оставиш този брой луни можеш да използваш крушки по 20 вата и с 1 траф от 250 вата можеш да вържеш 12 броя :rolleyes:
За скрито използвай маркуч от китайските какъвто цвят си харешеш. Цената му е около 2лв на метър , но често се случва да прекъсва на отделни участъци и да не свети. Но това става след време.
Надявам се да съм помогнал [-o<
Да като се замисля бях попрекалил с луничките и сега са 15 (3Х5) , ще може ли да ги захраня с един траф , ако са по 20 вата примерно ще ми трябва траф 300 вата+... ?
Така за скритото осветление китайския маркуч който ще ми трябва за неоновата светлина е 15,59м ... Той как се захранва , пак ли с трансформатор ?
А квадратните осветителни тела съм ги избрал 225 Х 225 мм и те са май по-големички от необходимото, там където ги гледах в нета имаше и 165 Х 165 мм , предполагам че енергоспестяващите крушки които се избират за тях са еднакви като ватове ?

Мерси за мнението :)

Прикачен файл

Copy of Drawing2_Model.jpg
ulieliadi - специалист
15 луни по 20 вата можеш да ги разделиш на три трафчета по 105 вата.
Маркуча се свързва на 220волта и не ти трябва траф за него.
Добре каде в София е хубаво да отида да видя колко ще ми струва осветлението , смисъл и луните да си имат гаранция ...
ulieliadi - специалист
Тук вече не мога да помогна :yawinkle: Някой друг трябва да каже.
Последно като купувах трафчета бяха по 14-15лв на 105вата. Луните зависи от модела от1.80 до18.00лв :) Крушките по левче , маркуча 2 лв метъра :^o
Гаранция ти трябва само за трафовете и евентуално ключа. Никой няма да ти даде за крушките и луните , а за маркуча - забрави(все пак е Чайна) :lol:

Тема "Съвети за направата на окачения ми таван." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: