Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
Shark - специалист
Здравейте, искам да си направя част от всекидневната със скрито осветление.
Може ли да ми кажете как вървят цените за труд?
Pooh - майстор
Зависи от сложноста. Дай някаква схема и ще получиш по-конкретен отговор от хората. Скритото и фигурите не са като правия таван, да можеш да кажеш "толкова на квадрат".
Shark - специалист
Не искам фигури, а от този тип, но без луничките:
Изображение
Pooh - майстор
20лв/мл (метър линеен) с материалите /етап на завършване - шпакловано и чакащо боя/.
Така я виждам аз поне цената, не твърдя, че няма да изскочат и по-ниски, но предвид всички операции смятам, че тази е реална.

П.П. Лошото на ниските цени е, че в последствие излизат "допълнителни разходи" :wink:
wentii - специалист
Pooh написа:
20лв/мл (метър линеен) с материалите /етап на завършване - шпакловано и чакащо боя/.
Така я виждам аз поне цената, не твърдя, че няма да изскочат и по-ниски, но предвид всички операции смятам, че тази е реална.

П.П. Лошото на ниските цени е, че в последствие излизат "допълнителни разходи" :wink:
Надявам се че това е цена без осв.тела щото иначе не излиза сметката :? ,ако е така напълно реална е :razz:
Pooh - майстор
Осветлението е отделно рабира се. Много силно зависи от вида на осветителните тела - луминисцентни пури, маркучи, LED ...
Shark - специалист
Мерси за информацията!

Приемам и препоръки за изпитан майстор?! Площта за работа е между 30-35 лм.
ivanovrg - специалист
кажи и местонахождението
аз не бих тръгнал да ти го правя,ако си на другия край на България
Здравейте и от мен на всички.
И аз мисля да си правя такова скрито осветление както е показано на снимката, но какво ще ме посъветвате да използвам, в смисъл кое е по доброто - луминисцентни пури, маркучи или LED?
И още нещо относно луничките, мисля да поставям 8 лунички, по 20 вата всяка, мисля че е добре, какъв трансформатор да ползвам?
В нас имам много трансформатори, но те са за луминисцентни лампи - мога ли да ползвам тях за луничките?
ivanovrg - специалист
това което имаш надали е са трансформатори
по скоро дросели,което значи че нестават за лунички

Тема "Скрито осветление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: