Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
subzero - специалист
мисля да си правя в хола таван на 2 нива със скрито осв и мисля да го правя със скара на едно ниво.Въпроса ми е понеже дължината на стаята е 6.5м на 4.10м и мисля да пусна cd по късата страна през 50см обаче най дългите профили са 4м, а не ми се разправя за 10см да ги снаждам и мисля да ги оставя така като последния окачвач ще ми бъде в края на cd и мисля да ги редувам от двете страни. Вие какво мислите, да си играя ли да ги снаждам или да го правя така? Благодаря ви предварително за мненията :)
marto - специалист
Няма смисъл да снаждаш,просто при нивелацията на ЦДтата ще ти малко по-трудно :wink:
subzero - специалист
с невилацията мисля че няма да имам проблеми :) И аз си мислих че няма да има проблеми защото тежеста на листа пак ще се разпределя между уд и дюбелите на окачвачите, но все пак исках да чуя мнения на хора които са го правели до сега :)
leonardo_vd - модератор
subzero написа:
с невилацията мисля че няма да имам проблеми :) И аз си мислих че няма да има проблеми защото тежеста на листа пак ще се разпределя между уд и дюбелите на окачвачите, но все пак исках да чуя мнения на хора които са го правели до сега :)
Може и да има проблем. Аз лично бих удължил профилите, като използвам такива на 3м и удължението е 1.10м и при подредбата разминаваш удълженията на профилите. Ще имаш 0.8 метра фира на 2 профила, които може да ги ползваш за паразитни профили за да не ги изхвърляш.

Тема "окачен таван" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: